Seyahat, Yaşam

Laleleri Ve Kanalları İle Amsterdam’ın En Şık 5 Lokantası

Amsterdam Avrupa ülkeleri ve şehirleri arasında en eğlenceli başkent olarak anılan yerlerden biridir. Kanalları ile romantik bir tatil sunan, gece hayatı ile sizi eğlenceye sevk eden ve laleleri ile doğanın mucizelerine hayran bırakn Amsterdam’a gittiğinizde mutlaka görmeniz ve yemeklerini tatmanız gereken lokantalar bulunmaktadır.

İçerik Navigasyonu

Kahvaltı İçin Tercih Edin

İlk olarak Amsterdam’da kahvaltı önerisi olmalıdır. Eğer birkaç günlüğüne Amsterdam gezisi yapıyorsanız bir sabah B&B Lunchroom’a gitmeli ve popülerliğini arttırmalısınız. Üç şubesi bulunan lokantanın en popüler ve ilgi çekici olanı Leidsestraat’tadır. Muffin, Cupcake ve sandviçleri öğle saatlerine kadar bulunmaktadır ve oldukça lezzetlidir. Ayrıca hafta sonu da dahil olmak üzere erken açılan lokantalardan biridir.

Farklılığı İle Dikkat Çekiyor

Pasta Di Basta; özellikle garsonları ile konuşulan yerlerden. Operadan tutun da güncel şarkılara kadar birçok parçayı servis sırasında söyleyen garsonlardan oluşan Pasta Di Basta rezervasyon ile misafir ağırlamaktadır. Oldukça lezzetli akşam yemeği olan ancak diğer yerlere göre daha pahalı olan Pasta Di Basta farklı bir gece geçirmek isteyenler için oldukça ideal.

Tipik Dutch Lokantası İçin

Eğer Amsterdam’a gitmişken tipik bir dutch lokantasına gitmek isterseniz La Falote’yi tercih edebilirsiniz. Sempatik çalışanları ile ilgi çekici olan bu yerde mantarlı biftek ve çorba öneriliyor. Farklı menülere de sahip olan lokanta Amsterdam’ın Oud Zuid bölgesinde yer almaktadır.

Birinci Sınıf Kalite İçin

En kaliteli lokantalar arasında gösterilen Librije’s Zusje Amsterdam, daha pahalı ancak çok çeşitli yemek menüsü ile farklı zevklere hitap etmektedir. Servisi oldukça güzel ve şaşırtıcı yemeklere sahip olan lokantada zarif bir ortam hakim. Ayrıca Michelin yıldızının ikisine sahip olan bu restoranda gastronomik lezzetlerin tadına varabilirsiniz.

Geleneksel Yemek Yemek İsterseniz

Hollanda’nın geleneksel yemeklerinden tatmak isterseniz Amsterdam’da Restaurant Greetje’ye gidebilirsiniz. Hollanda mutfağı genel olarak et, patates ve sebzelerden lahana ağırlıklı menülerden oluşmaktadır. Bu tarz yemeği sevenlerdenseniz bu lokanta sizin için ideal olacaktır. Hem bar kısmı hem masaları bulunan lokantada tarzınıza göre oturabilir ve lezzetlerin tadına bakabilirsiniz. Ayrıca burası muhteşem bir manzaraya sahiptir ve gidildiğinde kayısı soslu kavrulmuş et ve patatesi mutlaka denenmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir