Sağlık

Limonun Kabuğunu Atmayın! İşte Sağlıklı Yaşam Tüyoları…

Sebze ve meyveler insan tarihi boyunca sofralarımızda yer almıştır. Onları çiğ, haşlanmış, donmuş ve bambaşka şekillerde tüketiyoruz. Hatta onları meyve/sebze suyu şeklinde de tüketiyoruz. Peki gerçekten meyve ve sebzelerin faydalarının tam olarak farkında mıyız? Sağlığımız için önemli bu iki besin kaynağını ne kadar tanıyoruz? İşte sebze ve meyveler hakkında ilginç bilgiler:

lifli-besinler.jpg

İçerik Navigasyonu

1.  Lifli sebzeler tüketin

Yeşil yapraklı sebzelerdeki lifler bağırsaklarınızda mikrobik toksinlerin emilimini azaltır. Örneğin, bunun için ıspanak tüketin.

2. Kilo kaybı için daha çok meyve ve sebze

Daha fazla meyve ve sebze tüketmek açlık hissinizi bastıracağından kilo almanızı engelleyecektir.

3. İyi yiyin, iyi uyuyun

Araştırmacılar kalitesiz beslenmenin uyku problemlerine yol açabileceğini söylüyor. B6 ve magnezyum açısından zengin besinlerle beslenmek kaliteli bir uyku için gerekli. Bunun için tam tahılları tüketin.

iyi-uyumanin-yollari.jpg

4. Hastalıkları önleyin

Bitkilerdeki antioksidanlar vücudunuzda oluşması muhtemel tahribatları engelleyecektir. Bunun için kuruyemiş tüketin.

5. Sağlıklı yaşam için sebze tüketin

Yeşil yapraklı bitkiler, içerisindeki folat ve demir ile sağlıklı hücre gelişimine yardım eder. Bunun için marul yiyin.

6. Sebzeler protein kaynağıdır

Ne kadar sevilmese de brokoli sağlığınız için önemli bir sebzedir. İçerisinde bol miktarda protein bulunur. Fazla et tüketmeyen biriyseniz, brokoli tüketmeniz gereken sebzelerden.

saglikli-beslenme-yontemleri.png

7. Enerji için kahveye ihtiyacınız yok

Eğer öğlenleyin kendinizi yorgun hissediyorsanız bir tane elma tüketin. İçerisindeki bolca bulunan karbohidrat, vitamin ve mineral sayesinde enerjinizi tazeleyecektir.

8. Susuzluğunuzu kola ile gidermeyin

Sıcak yaz günlerinde kaybettiğiniz suyu yerine koymak için elbette bol su için. Ama, bunun yanında hem susuzluğunuzu giderecek hem de ağzınızı tatlandıracak bir şey varsa, o da karpuzdur. İçerisindeki yüzde 92’lik su oranıyla vücudunuzun kaybettiği suyu yerine koyacaktır.

9. Meyve ve sebzeleri israf etmeyin

Limon veya portakal kabuklarını atmayın. Bunların rendelenmiş kabukları salatalarınıza, keklerinize ayrı bir tat katacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir