Haberler, Spor

Lucescu’nun Yerine Düşünülen İsimler Kimler?

Fatih Terim yerine A Milli Takım Teknik Direktörü görevine getirilen Mircea Lucescu’nun bekleneni verememesi nedeniyle teknik direktörlük konusu tartışmaya açıldı. Göreve geldikten kısa bir süre sonra Hırvatistan karşısında alınan galibiyetle umut veren Lucescu, Ukranya ve İzlanda maçları sonrası 2018 Dünya Kupası katılım şansının kaybedilmesi ile büyük tepki topladı.

Neler Olmuştu?

Lucescu’dan önce teknik direktörlük görevini sürdüren Fatih Terim, yaşanan olaylar sonrasında teknik direktörlük görevinden alınmış ve yerine Lucescu getirilmişti. Lucescu Hırvatistan karşısında gösterilen performansla beğenilirken sonraki maçlardaki kötü oyun ve yenilgilerle eleştirilerin hedefi haline gelmişti. İzlanda ile oynanan son maçtaki tercihleriyle toplumun her kesiminden tepki çeken Mircea Lucescu için sosyal medya başta olmak üzere pek çok platformda tepki gösterilmişti.

Lucescu’nun oyuncu tercihleri de çok konuşulmuştu. Barcelona’da forma giyen Arda Turan’ın ilk 11 olarak başlatılması ve isteneni verememesi, maç içerisinde yaptığı Ozan Tufan değişikliği, formu yüksek oyuncuların kadroda bulunmaması gibi konularda eleştiriye maruz kalan teknik adam daha önce oynanan Ukranya maçından sonra hakeme yönelik davranışları nedeniyle 1 maç ceza alarak takımını yalnız bırakmıştı.

TFF Lucescu ile Devam Etmek İstiyor

Dünya Kupası’na katılım şansının kaybedilmesi sonrası Türkiye Futbol Federasyonu konuyla ilgili bir durum değerlendirmesi yaptı. Kamuoyunda Lucescu’ya yönelik büyük tepkiler olmasına rağmen Futbol Federasyonu’nun Mircea Lucescu’yla yola devam etmek istediği ve sezon sonuna kadar değişiklik düşünmediği gelen bilgiler arasında. Sezon sonu planlarıyla ilgili çok fazla bilgi verilmezken şu anda Beşiktaş’ın teknik direktörlüğünü yapmakta olan Şenol Güneş’e sezon sonu teklif yapılabileceği ifade edildi. Kulislerde başka isimler zikredilse de Şenol Güneş bu görev için en önemli aday.

Fatih Terim görevden alındıktan sonra teknik direktör arayışına giren Futbol Federasyonu ilk olarak Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş’e 4 maçlık teklif götürmüş fakat Beşiktaş, teknik direktöründen memnun olduğu ve tekrardan şampiyon olma hedefleri olduğunu belirterek Şenol Güneş’le yollarını ayırmayacağını söylemişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir