Gündem

Maden İşçileri Öyle Bir Şey Yaptı Ki…

Yine maden işçileri yine bizi duygulandıracak bir olay… Maden işçilerinin yaşadığı “Hepimiz bu kadar düşünceli olsak dünya daha yaşanabilir olmaz mıydı? ” dedirten hadise neydi?

13 Mayıs 2014 tarihinde soma faciasında göçükten çıkarıldıktan sonra ambulansın sedyesinin kirlenmemesi için çizmelerini çıkarmayı teklif eden maden işçisi Murat Yalçın uzun süre ülke gündeminde kalmış ve davranışıyla takdir toplamıştı.

soma-faciasinda-ambulans-kirlenmesin-diyen-madenci.jpg

Geçen akşam Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde bir otobüste yaşanan olay yine bizi hayretler içinde bırakacak cinstendi. Maden işçileri iş dönüşü otobüse binmiş ve koltuklar kirlenmesin diye ayakta yolculuk yapıyordu. Olay otobüste maden işçileri dışındaki tek yolcu olan Aslı Ertürk’ ün madencilerin resmini çekmesi ve sosyal medya üzerinden bu resmi paylaşması ile ortaya çıktı.

otobus-koltuklari-kirlenmesin-diye-oturmayan-madenciler.jpg

Görüntülerin hızla yayılıp ilgi odağı olmasının ardından basın, otobüs şoförü Ogün Bahar’a ulaştı. Otobüsün güvenlik kamerası görüntüleri izlenince olayın gerçek olduğu ve Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) çalışan 6 işçinin 5 kilometrelik yolu iş kıyafetleri üzerinde olduğu için koltuklar kirlenmesin diye oturmayarak ayakta gittiği öğrenildi.

‘Oturun Dedim Dinlemediler’

Otobüs şoförü Ogün Bahar’ın yaptığı açıklama ile birlikte maden işçilerinin neden iş kıyafetleri ile otobüse bindiklerini anlaşıldı. Normal zamanlarda iş elbiseleriyle dışarı çıkmayan işçiler Karadon çıkışından iş kıyafetlerini değiştirip çıkacakken asansörün bozulması ile Gelik çıkıştan çıkmak zorunda kalmışlar. İş kıyafetlerini değiştiremedikleri için iş kıyafetlerinin üzerlerinde olduğu anlaşıldı. Ogün Bahar “Bizim insanımız çöpünü yere atıyor ama madencilerimiz üzerleri pis diye koltuğa oturmuyor” diyerek ‘Oturun’ teklifine rağmen işçilerin oturmayarak ayakta yolculuk yaptığını söyledi.

madenciler-otobusu-kirletmemek-icin-oturmadilar.jpg

Devletin Malı Zarar Gelmesin

Zor şartlar altında çalışmalarına rağmen maden işçilerinin “Devletin malı zarar gelmesin.” anlayışı ile hareket etmesi sosyal medyada da madenciler ile ilgili yapılan paylaşımların ülke gündemine oturmasına sebep oldu. Sosyal medya üzerinden bir çok insan bu olayın kendilerini duygulandırdığı yönünde paylaşım yaptı.

  1. Siz Maden İşçilerinin 5 Kilometrelik Yolu Sırf Koltuklar Kirlenmesin Diyerek Oturmadan Ayakta Gitmesini Nasıl Değerlendiriyorsunuz?

    1. Ülkeyi böyle insanlar yönetsin.
    2. O simsiyah eller ne kadar da öpülesi
    3. Emekçi insan her zaman kendini belli ediyor
    4. Bize saygı duymak düşüyor
    3 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir