Dünya, Sizce

Maduro: Mustafa Kemal Cumhuriyeti’ne Selam Olsun

Uydu üzerinden yaptığı telekonferans ile uluslararası bir basın toplantısı düzenleyen Venezuela Devlet Başkanı Maduro, yaptığı basın toplantısında Türkiye’yi de selamlamayı ihmal etmedi. Maduro Türkiye için, ‘’Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetçi geleneğine selam olsun.’’ İfadelerini kullandı.

maduro-haberleri-2017.jpg

Venezuela’nın başkenti Cacaras’ta gerçekleştirilen basın toplantısında Başkan Maduro, telekonferans sayesinde dünya çapından birçok basın mensubunun sorularına cevap verdi. Türkiye’ye de bağlanan Maduro, Venezuela’nın Başkonsolosluğu’nda yer alan Ankara Büyükelçisi Jose Reyes’e ve orada bulunan basın mensuplarına da selam göndermeyi ihmal etmedi.

maduro-haberleri.jpg

Ulusal Kanal, Başkan Maduro’ya Türkiye ile ilgili bir soru yöneltti. ‘’Venezuela gibi Türkiye de Amerika emperyalizmi ile mücadele ediyor. Sizin Türk halkına mesajınız nedir?’’ sorusuna Venezuela Başkanı Maduro, ‘’Mustafa Kemal Atatürk’’ diye yanıt verdi. Başkan Maduro, ‘’Kültürün ve medeniyetin başkenti olan Türkiye’ye ve Mustafa Kemal’in Cumhuriyeti’ne selam olsun.’’ İfadelerini kullandı.

maduro-venezuela.jpg

Venezuela Lideri Maduro Türkiye ile ilişkilerinin oldukça iyi olduğunu dile getirirken, bu ilişkileri daha da ileriye taşımak adına çalışmalar yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Maduro toplantıda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e de selamlarını yolladı. Putin’in dünya barışını savunan ve bunun için çaba harcayan bir lider olduğunu ifade etti.

Amerika ve Kolombiya’ya Tepki

Venezuela Devlet Başkanı Maduro Amerika ve Kolombiya’ya ise sert tepki gösterdi. Maduro yaptığı açıklamada, ‘’Amerika ve Kolombiya Venezuela’ya diz çöktürmek istiyorlar.’’ Sözlerini kullandı. Bolivarcı devrim için her zaman hangi şartlarda olursa olsun mücadele edeceklerini de dile getiren Başkan Maduro, sözlerini ‘’Zafer bizim olacak’’ diyerek noktaladı.

Maduro’nun uydu üzerinden yaptığı telekonferans birçok farklı ülkede yayınlandı. Düzenlenen bu uluslararası basın toplantısında Maduro, birçok ülke hakkında da görüşlerini açık bir dille ifade etti.

  1. Venezuela Devlet Başkanı Maduro’nun Amerikan Emperyalizmi Hakkında Söyledikleri Ne Kadar Doğru?

    1. Evet, Türkiye Amerikan emperyalizmi ile mücadele etmektedir ve bunun tek çözümü de Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerine bağlı kalmaktır.
    2. Hayır, Türkiye Amerikan emperyalizmi ile mücadele etmemektedir. Putin de dünya barışı isteyen bir lider değildir.
    3. Yorum yapmak istemiyorum
    1 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir