Kadın, Sağlık, Sizce

Makyaj Olmadan “Asla” Mı?

Makyaj kusurları hep eleştirmeye yönelik olan insanlara karşı alınan bir önlem mi yahut kendini iyi hissetme biçimi mi? Neden var?

Niye bu kadar fazla ürün var. Eyeliner, göz kalemi, rimel ve yüzünüzün boyutunu bile değiştirecek olan hileler… Dudaklarınıza hiçbir estetik yaptırmadan dolgun gözükme vs. niye istiyoruz bunları?

Sadeliği sevmediğimizden mi yoksa artık etrafta bu ürünleri kullanmayan hiçbir kadın kalmadığından mı işte orası tam bir muamma.

makyaj-uygulamalari.jpg

Hâlâ kadınların erkekler için mi yoksa etraftaki kadınlarla rekabet için mi güzellik için bir çok tüyo peşinde koşmalarını tartışıyorsak belki de asıl cevabı kendimizde aramalıyız. Zerafet kadını dik tutar. Doğru sözlülük tam bir cesaret unsurudur.

Hafif çekingen olmak yanaklarımıza allık tesiri yapar. Gülümsemek kırışıklık azaltır. Gözlerinizin içi parlıyorsa zaten doğal olarak rimelli kirpiklere sahip olabilirsiniz.

gelin-makyaji.jpg

Sadeliği savunmak asla bakımsızlığı simgelemediği gibi makyaj da bakımlı kadını simgelemez. Sade ve temiz olmak ve belki kendine yakışanı bulmak hatta doğru yerde doğru mimikleri kullanmak sizi makyajın verdiği o güvenden daha öteye taşıyacaktır.

Ama şöyle bir gerçek var ki kendini makyaj yapmadan iyi hissetmeyenler de var. Bu gerçekten makyajın size rahatlık verdiğini de kanıtlıyor olabilir. Yalnız herkes bu konuda ne düşünüyor merak ediyoruz, makyaj olmadan asla mı,kendinizi doğal ve doğduğunuz gibi mi seviyorsunuz yoksa ufak tefek detaylarımı kendi gözüme iyi gözükecek şekilde kapatıyor ve ya öne mi çıkarıyorum diyorsunuz?

  1. Siz de Makyaj Olmadan Asla mı Diyenlerdensiniz?

    1. Tabii ki asla, çünkü artık makyajsız sokağa çıkmayan yok kimseden geri kalamam
    2. Asla olmasa da gerekli görüyorum bu tamamen kendim için
    3. Ben en doğalım daha doğalı varsa buyursun
    4. Böyle bir rekabete gerek yok. Makyaj yapılacak zaman var yapılmayacak zaman var
    12 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir