Haberler, Siyaset

Melih Gökçek’in Yılan Hikayesine Dönen İstifa Süreci Hakkında Son Gelişmeler

Son günlerde art arda yaşanan istifalardan sonra gündemde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in istifa edip etmeyeceği konuşuluyor. Dün akşam saatlerinde cumhurbaşkanı ile görüşme talep ettiği söylenen Melih Gökçek ve Balıkesir Belediye Başkanı Edip Uğur Beştepe’de Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sırasında sosyal medya üzerinden bir çok iddia ve komik paylaşımlar yapıldı. Ak Parti’ye yakın bazı basın mensuplarının da istifa açıklaması yapılacağı yönünde açıklamalar yapması gündemi resmen bu konuda kilitledi. Kulislerde yayılan iddialara göre iki başkanında istifa edeceği söyleniyordu. Fakat görüşme bittikten sonra iki başkandan da istifa edeceklerine dair bir açıklama yapılmadı.

Melih Gökçek Cumhurbaşkanı İle Ne Görüştü?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada; ‘ Makama gelindiğinde iyi hoş ama makamın bırakılması istendiğinde aynı hoşnutluk neden gösterilmiyor’ dedi. Bu açıklamadan sonra istifaların istendiği iddia edilen Melih Gökçek ve Edip Uğur şaşırtıcı bir şekilde akşam vakti Cumhurbaşkanlığı Sarayına gittiler. Söylenenlere göre Edip Uğur’un birkaç gündür Cumhurbaşkanı ile görüşmek için Ankara’da üst düzey parti yetkilileri ile temas kurduğu belirtildi. Ve Melih Gökçek’inde Uğur gibi Cumhurbaşkanı ile görüşme talebinde bulunduğu söylendi. Bu görüşmelerin anlık gelişmesi nedeniyle haftalık görüşme yapan Başbakan ve Cumhurbaşkanının görüşmeleri ertelenmiş oldu.

 

Melih Gökçek Nasıl Açıklama Yaptı?   

Belediye Başkanları ile yapılan görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığından herhangi bir açıklama yapılmadı. Bu görüşmeyle ilgili olarak ilk açıklamayı ise Gökçek yaptı. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; Sayın Cumhurbaşkanından randevu talebinde bulunduğunu ve gece saatlerinde görüştüğünü belirtti. Melik Gökçek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile külliyenin karşısına yapılacak olan müzenin çalışması ile ilgili planların detaylarını sunduğunu belirtti. Devamında Ankara Büyükşehir Belediyesinin başlamış olan ve devam eden plan projeleri hakkında bilgiler verdiğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir