Sizce, Yaşam

Metin 2 Oynayan Çocuk İntihar Etti!

Esenyurt’ta, kendi bilgisayarının karşısında ölü bulunan Hakan Ekinci(13)’nin ölüm nedeninin intihar olduğu ortaya çıktı. Ailesi konuya cinayet dese de, ilk tespitlere göre intihar etti. Konunun uzmanları Hakan Ekinci’nin bir çete baskısı ile intihar ettiği görüşündeler.

Daha önce de bu oyun(Metin2) yüzünden ölen bir diğer çocuk, Metin Kang’ın ölüm nedeni ise cinayetti. Hakan Ekinci’nin ölümü hakkında yapılan otopsi raporuna göre, herhangi bir darp izine rastlanmadığı ortaya çıktı.

metin2.jpg

Uzmanlar Ne Diyor?

Uzmanlara göre bu oyunda(Metin2) birçok şiddet durumu mevcut. Uzmanların açıklamalarına göre, oyun içerisinde oyun tarafından belirli yerlere koyulan yaratıkları öldürerek seviye atlıyorsunuz ve böylelikle karakterinizi daha güçlü yapma imkanı buluyoruz. Ayrıca belirli zamanlarda düzenlenen savaşlara katılıp daha güçlü olabiliyorsunuz. Ama çocuklar bununla da kalmıyorlar. Birbirlerine gerçek paralarla oyun içerisindeki eşyaları ve karakterlerini satıyorlar. Birbirlerine borç ödeyip birbirlerinden borç alıyorlar. Bu gencecik yaşlarında borç yükünün altına giriyorlar. Bunun sonucunda üzerilerinde biriken stres ve baskı artıyor. Doğal olarak sadece eğlence için girmiş oldukları bu oyundan, birer stres bombası haline gelerek çıkıyorlar.

metin2-yuzunden-olen-cocuk.jpg

Uzmanların konu ile ilgili bir diğer tespiti ise şöyle: ‘’Tabi ki tek suçlu bu oyun değildir. Ailelerin, çocuklarının ne yaptığını bilmemeleri, çocukların bilinçsizce bu masum gözüken ama çok tehlikeli olan oyun ortamlarına girip mahvolmalarına neden oluyor. Bu konuda ailelerin bilinçlendirilmesi, bu tarz oyunların çocuklarımızın zihinlerine girip onları zehirlemesini engelleyebilir. Çünkü bu oyunu veya bütün oyunları yasaklamak bu duruma çare olmayacaktır. Çocuklar gene bir yolunu bulup, kendilerine bu tarz şeylerle ilgilenme olanağı yaratacaklardır. Fakat bilinçli ve çocuğuna karşı ilgili olan ailelerin sayısı arttıkça, bu tarz oyunların da çocuklarımıza olan etkisi zayıflayacak ve zaman içerisinde tamamen ortadan kalkacaktır’’.

 

 

  1. Peki, sizce bu durumun gerçek suçlusu kim?

    1. Tabi ki oyunun üretici firması.
    2. Bilinçsiz aileler suçludur.
    3. Her ikisi de bu suçun birer ortağıdır.
    4. Arkadaş çevresi yüzünden bu hale gelmiştir.
    9 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir