Sağlık, Yaşam

Mevsim Değişikliğini Hastalanmadan Atlatabilmeniz için 4 Öneri

Özellikle yaz aylarından sonra sıcak havaya alışan vücudumuz sonbahara geçişte havaların soğuması karşısında dirençsiz kalabiliyor. Küresel ısınmaya bağlı olarak hava sıcaklıklarının gün içerisinde farklı sıcaklıklarda seyretmesi olası hastalıklara davetiye çıkarıyor. Bu durumda tek çare değişen hava durumlarına göre hareket edip onunla mücadele etmek. İşte mücadelenize destek olacak dört öneri.

İçerik Navigasyonu

1. Giyeceklerinizi Havanın Durumuna Göre Seçin

Gün içerisinde hava sıcaklığı değişiklikleri olabileceğinden önceden hava durumunu kontrol etmeniz sizleri dışarıda yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı önceden bilgi sahibi yapacaktır. Güneşli bir sabahın peşinden gelebilecek sağanak yağmur üzerinizde bulunan ince kıyafetlerin ıslanmasına ve üşüyüp sizi hasta yapmasına veya soğuk başlayan güne güvenerek giyinilen kalın kıyafetlerin ısınan hava ile sizi terletip rahatsızlanmanıza sebep olabilir. Bu nedenlerle gün içerisinde yaşanabilecek olumsuzlukları düşünüp hava durumunu kontrol ederek kıyafet seçimi yapmak sağlığınız için yararlı olacaktır.

2. Beslenmenize Dikkat Edin

Sağlıklı beslenmenin vücudumuz için önemli olduğunu biliyoruz. Ancak hava değişikliklerinde vücut savunmasız kaldığından seçeceğimiz yiyeceklerin önemi bir kat daha artıyor. Her mevsimin kendine özgü meyve ve sebzelerini tüketmek bununla beraber beslenmenizi dengeli ve düzenli olacak şekilde ayarlamak hastalıklara karşı olan direncinizi artıracaktır.

3. Vücudunuzu Vitaminlerle Destekleyin

Her ne kadar siz dikkat etseniz de özellikle kalabalık ortamlarda bulunan bakteri ve virüslere karşı vücudunuz yetersiz kalabilir. Bunun yanında ani değişiklik gösteren hava sıcaklığı vücudun dengesini bozabiliyor. Bu olumsuzluklara karşı alacağınız vitamin takviyesi ile bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz.

4. Sigara, Alkol ve Stresten Uzaklaşın

Zararları bütün bilim adamlarınca kanıtlanmış sigara ve alkol hava değişikliklerine karşı olan direncimizin zayıflamasına da neden oluyor. Bunları sadece mevsim geçişlerinde değil tamamen hayatımızdan çıkarmak yaşam kalitemizi de yükseltecektir. Modern çağın yaygın sorunu olan stres ise bağışıklık sistemini zayıflatarak hastalıkların oluşmasına neden olmaktadır. Kendinizi huzursuz ve baskı altında hissedeceğiniz ortamlardan uzak durmanız stresten korunmanızı da sağlayacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir