Yaşam, Yemek

Meyvelerle Yapabileceğiniz Birbirinden Leziz Tatlılar

Yazın meyveden bolu yok, bu sayede dalından koparılan taze meyvelerinizi tatlı yapabilir lezzetine lezzet katabilirsiniz.

meyveyi_meyve_salatasi_yaparak_yiyin.jpg

Karpuz, kavun, muz, ananastan tatlı olur mu?

Olur, efendim olur. İşte tarifimiz.

1-4 dilim karpuz, 1-2 ananas, 1-2 kavun, 2-3 adet muz

meyve-salatasi.jpg

1 su bardağı üzüm

1 su bardağı bitter damla çikolata

2 çay kaşığı hindistancevizi yağı, Tahta şişler

Meyvelerinizi küp küp doğrayın ve şişlerinize takın, şişleri bir tepsiye yerleştirip donmaları için buzluğa yerleştirin. Meyveler donarken, damla çikolatayı ve Hindistan cevizini bir kaba koyun ve eritin meyve sosunuz hazır, Hindistan cevizi yağı ve damla çikolatayı soğuyan şişleriniz üzerine dökün… Afiyet olsun.

IMG_3918.jpg

İşte sizler için meyve bezeleri tarifimiz.

* 4 Adet Yumurtanın Akı

* 1 Su Bardağı Toz Şeker

* 1-2 Tatlı Kaşığı Vanilya

* Çırpılmış Krema

 Hazırlanışı

 Yumurta aklarını kar gibi olana kadar çırpın. Yarım su bardağı şekeri ilave edin ve oluşan karışımı çırpmaya devam edin. Diğer yarım bardak şekeri de ilave edin ve iyice çırpın. Vanilya ve sirkeyi ekleyip, tekrar karıştırın.

 Tepsiyi fırından çıkarın. Üzerine bir tabaka yağlı kâğıt yayın. Yağlı kâğıdın ortasına kalemle 18 cm çapında bir çember çizin. Hazırladığınız yumurta akı karışımını kâğıdın üzerine çemberden taşırmamaya dikkat ederek yayın. Sonra fırına koyun. Mikrodalga fırının yüksek derecesinde 2 dakika pişirin. Fırının kapağını açın. 10 dakika içinde bırakın. Bu sürenin sonunda dikkatlice fırından çıkarın. Soğuyana dek bekleyin. Dikkatlice yağlı kâğıdı alıp, bir tabağa koyun. Üzerine çırpılmış kremayı ekledikten sonra çilek, kivi, muz gibi mevsim meyveleri ile süsleyip, servis yapın.Afiyet olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir