Haberler

MHP ve İYİ Parti’den Karşılıklı Suçlamalar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti için “Kendilerine tutunacak çürük bir ip buldular ama bunun sonu siyasi mezarlık, ipin sonu mezbeleliktir. MHP diye bir parti artık yok diyebilecek kadar cüret ve küstahlık gösteren kripto simaların, karaktersiz fırıldakların, parti değiştirirken dillerinin ayarını da kaçırmaları kendilerini kurtarmaya yetmeyecektir. Yeni ve ısmarlama koltuklarına ısınmaya çalışan köhne, dönme ve siyasi tortuların çıra gibi yanacağı zaman elbet gelecektir” dedi. CHP’den istifa edip İYİ Parti’ye geçen Aytun Çıray, verdiği röportajda “Ya MHP’den farkınız?” sorusu üzerine “Bir şeyin farkını anlatabilmem için o şeyin olması gerekir. MHP diye bir parti artık yok” demişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli grup toplantısında konuştu. Bahçeli’nin konuşması özetle şöyle: “Türkiye zorlu dönemlerden geçe geçe, tehlikeli badireleri aşa aşa varlık ve birlik mücadelesini sürdürmektedir. 7 Haziran milletvekili seçimlerinden sonra yaşanan ibret verici gelişmeler, 1 Kasım seçimlerini takip eden süreçte isyan ettirici olaylar yakın tarihimizde bir yere sahiptir. Her çirkinlikten medet ummuşlardır. MHP üzerinde korkunç oyunlar tezgahlanmıştır. Bu oyunun senaristleri bellidir. MHP’yi karalamak için komut alanlar 2 yıllık süre zarfında gerçek yüzlerini fazlasıyla göstermişlerdir.”

mhp-iyi-parti.jpg

İçerik Navigasyonu

Pensilvanya’dan Sufle Alan Oluşum

“7 Haziran’dan hemen sonra şer bir plan anında devreye alınmıştır. PKK ile aynı kümeye gelmemiz isteniyor, bu öneriliyordu. Pensilvanya’dan sufle alan oluşum ve çıkar grupları ülkemize ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalıştı. Bu sefiller güneşin balçıkla sıvanamayacağını unutmuşlardı. İnandıklarımızı konuştuk. MHP olarak tutarlı davrandık. Ahlaklı ve ilkeli duruş gösterdik. Türkiyemizin hükümetsiz kalmaması için elimizden geleni yaptık. 7 Haziran sonrasında bir koalisyon kurulamamıştı ama 15 Temmuz’dan milletimizin müdahalesiyle kurtulmuştur. İktidar olmak için değerlerimizden vazgeçemezdik. Başbakanlık önerdiler, milletimizin vermediğini siz nasıl veriyorsunuz dedik. Ülkücülüğümüzü pazarlık konusu yapmadık. Kaçmak bizim kitabımızda yoktur.”

Ardından Yüz İtin Havlamadığı Bozkurta Bozkurt Demek Mümkün Mü?

“Her rüzgara yelken açsaydık, her akıntıya konuşsaydık, her çağrıya uysaydık sorarım sizlere bugüne kadar nasıl var olacaktık? Eleştirenler çokmuş varsın olsun. Ardından yüz itin havlamadığı bozkurta, bozkurt demek mümkün müdür?” diyen Bahçeli’nin sözlerine önümüzdeki günlerde cevap gelecek mi merak konusu.

İYİ Parti’den Cevap Gecikmedi

Devlet Bahçeli’nin sözlerinin ardından ‘kripto sima’ olarak nitelendirdiği İYİ Parti Milletvekili Aytun Çıray’dan açıklama geldi. Çıray, “Keşke Sayın Bahçeli İYİ Parti’ye ayırdığı kadar zamanı memleket meselelerine ayırsaydı” dedi.

Konuyla ilgili bir değerlendirme de MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’dan geldi. Büyükataman,  “Meşhur atasözüdür. Keçiye içki içirmişler kurdun evini sormuş. Belli ki partimize izansızca saldıranların kafası İYİ. Bugüne kadar MHP içinde ‘iyi rol’ yapan kim varsa, hepsi gitmiş orada tek çatı altında toplanmıştır” açıklamasında bulundu.

  1. MHP ve İYİ Parti Arasındaki Söz Düellosunu Nasıl Değerlendiriyorsunuz?

    1. İYİ Parti MHP'nin oylarına göz diktiği için bu tür diyaloglar normaldir
    2. MHP İYİ Parti'ye muhalefet edeceğine, iktidara muhalefet etmeli
    3. İYİ Parti MHP ile kötü diyaloglara girmemeli
    4. Fikrim Yok
    0 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir