Genel

Mimari Dizaynı Ön Planda Olan 10 Mutfak Eşyası

Mutfaklar evlerin, kullanıcılarının azımsanmayacak bir süreyi burada geçirdiği, yemek hazırlama işleminin gerçekleştiği bölümleridir. Bu işlemin kolaylığını sağlamak için mutfakların hem ferah hem de kullanışlı olması gerekmektedir. Gelişen teknoloji ile günümüzde modüler ve modern mutfaklar yaygınlaşmış, her eve girer olmuştur. Modern mutfak dizaynları yaparken kullanıcının rahat hareket edebilmesine olanak sağlamak, modernliğe başrol vermek ve modüler mutfaklarla konforlu bir mekân oluşturmak önceliklerin başında gelmelidir. Bu yazımızda modern mutfakta olması gerekenler listesi hakkında tavsiyelerde bulunacağız…

İçerik Navigasyonu

Elektronik cihazlar

Modern mutfakların vazgeçilmezi olan elektronik cihazların mutfak içi yerleşimi çok büyük önem arz etmektedir. Mutfağın dekoratif görüntüsünü bozmamalıdırlar. Yerleşim yapılırken cihazların kullanım sıklığına dikkat edilerek estetik açıdan göze hoş gelen, şık bir mutfak oluşturulmalıdır.

Mutfak masası

Mutfakta olması gereken araç gereçler arasında başı çeken mutfak masası, kimi zaman üzerinde yemek yemek, kimi zaman da mutfaktaki bazı aksesuarların teşhiri için kullanılan bir eşyadır. Her mutfakta muhakkak yer alması gereken eşyaların başında gelmektedir.

Mutfak adaları

Mutfağın kullanış sıklığı ve büyüklüğüne göre bir mutfak adası muhakkak modern bir mutfakta bulunmalıdır. Dekoratif ve işlevsel bir mutfak için dizayn aşamasında genel mutfak dekorasyonu göz ardı edilmemeli ve uyumlu tonlarda tercihler yapılmalıdır.

Çekmeceler

Mutfak dolapları ve tezgâhları genellikle mutfaklarda çok kullanışsız öğelerdir. Bu durumu bertaraf etmenin başlıca yolu çekmecelere yer vermekten geçiyor. Böylece daha işlevsel depolama alanları oluşturulur. Çekmece sistemleri ile mutfak daha işlevsel, modern bir mutfak haline gelir.

Aspiratörler

Aspiratörler mutfakta oluşan istenmeyen yemek buharlarını, kötü kokuları dışarı veren bir sistemdir. Bu sebeple mutfakta muhakkak aspiratörlere yer verilmelidir. Aspiratörün ölçüleri mutfakla uyumlu olmalıdır.

Sandalyeler

Mutfakta yemek masası ya da mutfak adası varsa bu alanların işlevsel bir yemek yeme ünitesi olarak kullanılabilmesi için sandalyeler mutfakta şık ve kullanıma uygun bir şekilde yerleştirilmelidir.

Özel aydınlatma sistemleri

Mutfak aydınlatmaları genellikle standart dizaynlara sahiptirler. Örneğin yemek masasının romantik bir öğeye dönüşmesi için mutfağa özel tasarımlı aydınlatma sistemleri yaptırılmalıdır.

Amerikan mutfaklar için mutfak bankları

Amerikan mutfaklarda mutfak ile salonun birleştiği yer olan mutfak barları şık bir şekilde dekore edilmeli.

Canlı çiçekler

Mutfak dekorasyonu sırasında dekoratif ve estetik görüntünün önemi çok büyüktür. Mutfağın doğal bir görünümde olması için muhakkak canlı çiçeklere yer verilmelidir.

Pencereler

Modern tasarım mutfak için pencere şart. Mutfakların ferahlığı ve doğal bir biçimde aydınlatılması için muhakkak pencereler olmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir