Yaşam

Minik Atakan Göz Göre Göre Boğulmuş

Antalya’nın Manavgat ilçesinde bir otele ailesiyle birlikte tatil yapmak için gelen 6 yaşındaki Yiğit Atakan ARI boğularak can verdi. Olayın ardından ihmalsizliğin kime ait olduğu soruları takıldı. Atakan’ın ailesi otel yönetimini, otel yöneticileri ise aileyi ihmalsizlikle suçladı. 

atakan-ari-olum.jpg

Eskişehirli aile Hatice ve Ersin ARI çifti çocukları 6 yaşındaki Atakan ve 3 yaşındaki Beyza ile bayram tatili için Manavgat’ta bulunan 5 yılıdzlı otele geldi. Tatillerini otelde geçiren çift saat 16 sıralarında su kaydıraklarının bulunduğu yerde havuza girerek eğlenmek istedi. 

atakan-arantalya.jpg

Baba Ersin ARI oğlu Atakan’la su kaydıraklarından kayarak eğlenmeye başladı. Oğluyla bir süre eğlenen baba Yiğit Atakan’ın terliklerini istemesi üzerine kaydırak merdivenlerinin oraya bıraktığı terlikleri almaya gitti. Bir süre sonra havuza giren Atakan simit ve kolluğu olmadığı için havuzda çırpınmaya başladı. Küçük çocuğun çırpındığını gören otelin can kurtaranı havuza atlayarak Yiğit Atakan’ı çıkardı. Yiğit Atakan’a ilk müdahaleyi otel çalışanları yaptı. Otelde bulunan görevli doktorun ise Atakan’ın boğulduğu esnada başka bir hastanın naklini yapmak için ilçeye gittiği, otelde bulunmadığı öğrenildi. Çağırılan ambulansla Manavgat Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Atakan doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı, yaklaşık bir saat sonra yaşamını yitirdi.

atakan-goz-gore-gore-olume-gitmis.jpeg

Otel ve havuz kenarını inceleme altına alan polis ekipleri otel görevlilerini ve otelde tatil yapan kişilerin ifadelerini aldı. Hatice ve Ersin ARI çifti çocuklarının ölümünden otel yönetimini sorumlu tutarken, otel genel müdürü Ömer Özkul ise ailenin ihmalinin olduğunu ifade etti. O sırada otelde olmayan görevli doktor için ise, turistik tesislerde yirmi dört saat doktor bulundurma zorunluluğu yoktur, şeklinde açıklamada bulundu.

En son elde edilen bilgilere göre ise Atakan’ın boğulmadan önceki görüntüleri ortaya çıktı.Bu görüntülerde ise baba Ersin ARI’nın Atakan’ı bir şezlongun yanında bırakarak terliklerini almaya gittiği görülüyor. Atakan bir süre sonra havuza atlıyor ve çırpınmaya başlıyor. Daha sonra suyun yüzeyine çıkan cansız bedenini havuzdaki bir tatilcinin gördüğü fakat oynuyor sandığı için müdahalede bulunmadığı öğreniliyor. 

İhmaller sebebiyle can veren Atakan Yiğit Eskişehir’de toprağa verilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir