Sizce, Spor

Mircea Lucescu’dan Flaş Açıklamalar

Basın mensuplarının yabancı sınırlaması ve Türkiye’deki futbol kuralları hakkındaki fikirleri sorusuna Lucescu “Türkiye’deki takımlarda Türk sayısının az olduğunu, iyi Türk oyuncuların genellikle yabancı liglerde mücadele ettiğini bu nedenle Türkiye’deki futbolcuları seçerken zorlandığını ifade etti.

mircea-lucescu-haberleri.jpg

Herkes Bir Şans Daha Hakeder

Deneyimli çalıştırıcıya daha önceki teknik direktörle ve gazeticilerle sorun yaşayan Barcelona futbolcusu Arda Turan’la ilgili fikirleri de soruldu. Lucescu açıklamalarında her kişinin hata yapabileceği önemli olanın bunu fark etmesi olduğunu belirtirken Arda’ya şans vereceğini de açıklamalarına ekledi.

a-milli-futbol-takimi.jpg

Yakından Tanıdığımız Bir Rakip

Uzun zaman Ukranya takımı çalıştıran Mircea Lucescu’ya Ukranya maçıyla ilgili neler yapmayı düşündüğü de sorldu. Lucescu Ukranya Milli Takımındaki pek çok oyuncuyu tanıdığından bahsederken Türk Milli Takımının Ukranya’ya göre daha tecrübeli bir ekip olduğunu belirtti. Bunun dışında son oynanan maçta rakibin daha fazla koştuğunun altını çizerek tecrübeyle bunun kapatabileceğini de sözlerine ekledi.

lucescu-ilk-idmanina-cikti-1.jpeg

Tecrübeli Kişileri Tercih Ettim

Lucescu’nun oyuncu tercihlerinde genç oyuncular yerine tecrübeli ve formayı daha önce çok kere giymiş oyuncuları tercih etmesi de sorular arasındaydı. Deneyimli teknik direktör böyle kritik maçlar için gençlerin riskli olabileceğini tecrübeli olmanın böyle kritik maçlarda daha önemli olacağını söyledi.

Oğuzhan Özyakup’un Ani Çağrılması

Özellikle kamuoyunda Beşiktaş’ın başarılı futbolcusu Oğuzhan Özyakup’un Milli kadroya dahil edilmeyip kendi takımlarında kadroya giremeyen futbolcuların kadroya çağrılması uzun süre konuşulmuştu. Gündemde haber olduktan bir süre sonra Lucescu Oğuzhan’ı arayarak bizzat Milli Takım’a davet etmişti. Bu konu sorulduğunda ise Lucescu kendi tarzından çok farklı açıklamalarda bulundu.

Açıklamalarında “Sadece aptallar fikrini değiştirmez” diyen tecrübeli teknik adam izlediği son maçın fikrini değiştirdiğini ve kadroyu maçtan önce oluşturduğunu belirtirek bu duruma açıklama getirdi. Oğuzhan’la problemi olmadığını belirten çalıştırıcı “Önemli olan hataları tekrarlamamak” diyerek bu  konuyla ilgili açıklamalarını tamamladı.

  1. Lucescu'nun Açıklamalarını Doğru ve Faydalı Buluyor Musunuz?

    1. Evet böyle bir hamle gerekliydi
    2. Hayır eski düzen gayet başarılıydı
    3. Oğuzhan'ın ani çağrılması dışında bir sorun yok
    4. Kararsızım bekleyip göreceğiz
    4 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir