Yaşam, Yemek

Misafirlerinizi Hayran Bırakacak 3 Pratik Yemek Tarifi

İster büyük şehirde yaşasın isterse küçük şehirlerde, neresi olduğu hiç fark etmez. Önemli olan çalışan bir bayan için daha mesai bitiminde başlayan ve eve varıncaya kadar geçen süre içerisinde belki de birkaç kere değişen akşam yemeği menüsüdür. Bu akşam yemeğinin menüsü bir gün öncesinden belirlense bile, kaç defa değişiklik gösterir ve sofrada da en son halini alır.

Peki neden bayanların bu panik hali diye düşündüğümüzde karşımıza zaman kıtlığı çıkar ve sonucu da evde yapılabilecek kolay yemekler ile hazırlanan akşam yemeği sofralarına bırakılır.

İşlenmiş gıdalardan uzak durmanın gerekliliğini de bilmeyen yok gibidir. Bu nedenle, işlenmiş ya da hazır gıdalar tüketmek yerine evde pratik olarak hazırlayacağınız yemekler daha besleyici olabilir.

  1. Kabağın En Lezzetli Hali; Mücver

Basit malzemelerle yapılan yemekler arasında da gösterebileceğimiz mücver, kabak yemeğini sevmeyen çocuklara kabak yedirmek için de ideal. Yaklaşık bir kilo kabağı rendeledikten sonra, 1 adet rendelenmiş soğan, bir kaşık un, 1 yumurta, bir tutam maydanoz ve dereotu ile harmanlanarak bir kaşık yardımı ile kızgın yağa bırakılır. Yaklaşık 15 dakika sonunda tüm mücverleriniz hazırlanmış ve kızarmış olacak.

  1. Ev Yapımı Pizza

Bu tarifi marketten almış olduğunuz bir paket lavaş ile hazırlayabilirsiniz. Lavaşınızın üzerine sucuk, salam, kaşar ve arzu ettiğiniz malzemeleri ilave edip fırına vererek yaklaşık 5 dakika sonrasında nefis ev yapımı pizzalarınızı afiyetle yiyebilirsiniz.

  1. Yoğurt Çorbası

özellikle de yaz aylarının vazgeçilmez tarifi olan yoğurt çorbası ile siz de sofralarınızı şenlendirebilirsiniz. Pratik ev yemekleri arasında yer alan yoğurt çorbasının tarifi oldukça kolaydır. Özellikle de buğday ve nohutunu önceden haşlayıp da buzluğa koyduysanız. Evet yanlış duymadınız, almış olduğunuz nohut ve buğdayınızı toplu olarak haşladıktan sonra birer pişirimlik paketlere bölerek derin dondurucuya koymanız sizin için geçerli süreyi daha da kısaltacaktır.

Yoğurt çorbası için öncelikle yoğurt ve bir adet yumurtayı güzelce çırpıyoruz. Arından haşlamış olduğumuz nohut ve buğdayı ekleyip karıştırıyoruz. Orta ateşte sürekli karıştırdığımız çorbamız pişince de tuzunu ilave edip, tere yağı ve nane ile hazırladığımız sosunu ilave ediyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir