Haberler

Müge Anlı Açıkladı : Fahire Kara Bulundu Mu?

Kara ailesi, 1990 yılından itibaren kayıp olan Fahire Kara’yı bulabilmek için Suudi Arabistan’a gitmişti. Peki Fahire Kara orada bulunabildi mi?

Müge Anlı, bugünkü programında Fahire Kara ile ilgili son durumu açıkladı. ATV kanalında yayınlana Müge Anlı’nın programında aile için çalışma yürüten ekip, Fahire Kara’nın 2 çocuğunun ve kardeşinin Suudi Arabistan’a gitmesine yardımcı olmuşlardı. Müge Anlı Diyanet İşleri Bakanlığı’nın yardımlarıyla Suudi Arabistan’a giden Fahire Kara’nın durumu ile ilgili şunları söyledi: “Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık.Cumhurbaşkanımız ile Suudi Kralı bile konuştu. Ama Fahire Kara ısrarla ortaya çıkmak istemiyor. Buna bağlı olarak yapabileceğimiz pek fazla bişey kalmadı. Ama hala araştırmalarımıza devam edeceğiz.”  

muge-anli-fahire-kara-bulundu.jpg

Fahire Kara Nasıl Kayboldu?

1990 yılında tekrar ikinci kez hacca gitmek için hazırlanan Abdurrahman ve Fahire Kara çifti, bu kez direk kuraya katılmadan özel bir şirket yardımı ile hac görevini yerine getirmeye gitti. Ancak biliyorsunuz ki o yıl hacda büyük bir felaket yaşandı. Bu olay sırasında Fahire Hanım ve Abdurrahman Bey’de oradaydı ve ağır bir şekilde yaralanmışlardı. Abdurrahman Bey günler boyu eşinin cesedini aramasına rağmen bir türlü bulamadı ve umudunu yitererek Türkiye’ye geri döndü. Ancak Fahire Kara’nın çocukları bu işin peşini kolay kolay bırakmadı ve araştırmaya devam ettiler. Geçen aylarda Fahire Kara’nın çocukları hacdan gelenlerden Türkçe konuşup hediyelik eşya satan bir bayan hakkında haberler alınca Müge Anlı’dan yardım istemeye karar verdiler.

26-yil-once-hacda-kaybolan-fahire-karayi-kimin-kacirdigi-ortaya-cikti.jpg

Fahire Kara İçin MİT Bile Devreye Girdi

Medyaya taşınan bu olay birden halkımız tarafından büyük ilgi görürken Müge Anlı kendisine gelen bir açıkamayı canlı yayında herkesin önünde şu şekilde duyurdu: “Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan sorumlu olan Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş Fahire Kara’nın kaybını yakından takip ediyor. 

fahire-kara-hac-faciasi-bulundu-mu.jpg

Ayrıca olay Milli İstihbarat Teşkilatımıza bile duyuruldu. Fahire Kara’nın yakın bir zaman içerisinde Interpol tarafından araması çıkarılacak. Biz de kendilerinde bize ettikleri yardımlar için çok çok teşekkür ediyoruz.”.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir