Gündem, Haberler

Muğla’daki Ceset Torbaları İddialarına Yanıt…

Sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde geçen “Muğla’ya çok sayıda ceset torbası gönderildiği” iddiasına yanıt gecikmedi. Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin tarafından yapılan açıklama ile söylentilerin yalan olduğu ve kendilerinin veya bakanlığın bu konuda bir işleminin bulunmadığı belirtildi.

1. “170 Adet Ceset Torbası Müdürlüğümüzün Deposunda Mevcuttur.”

İl Sağlık Müdürlüğünce ellerinde bulunan ceset torbalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Dr. Cihan Tekin, “Ceset torbaları yasal olarak, hastanelerde, adli tıp kurumlarında ve ambulanslarda bulundurulması gereken sarf malzemelerdendir. İl Sağlık Müdürlüğü olarak bünyemizde bulunan her bir ambulansta Sağlık Bakanlığı standartları gereği 4 adet olmak üzere, mevcut 52 adet ambulansımızda kullanılmak üzere toplam 208 adet ceset torbası bulunmaktadır. 170 adet ceset torbası da Müdürlüğümüzün deposunda yedek olarak mevcuttur. Bu mevcut sayıların ilgili haberle hiçbir bağlantısı olmayıp, normal kurum işleyişi içerisinde ihtiyacından dolayı 2016 yılında Sağlık Müdürlüğümüz tarafından sarf malzeme alımıyla birlikte ölümlü trafik kazaları gibi durumlarda kullanılmak üzere temin edilmiştir.” ifadesinde bulundu.

2. “Yakın Zamanda Kurumumuz Tarafından Ceset Torbası Talebimiz Bulunmadı.”

Ceset torbası ile ilgili yakın zamanda herhangi bir işlem gerçekleştirmediklerini de söyleyen Tekin, şunları ekledi: “Yakın zamanda kurumumuz tarafından Sağlık Bakanlığı’ndan ceset torbası talebimiz bulunmadığı gibi Bakanlıkça da tarafımıza dağıtılmak üzere ceset torbasıyla ilgili herhangi bir gönderim yapılmamıştır.”

3. “Ceset Torbaları İle İlgili Çıkan Haberler Gerçek İle Bağdaşmıyor.”

Resmi kurumlarla yapılan görüşmelerde de konu ile ilgili görüşmeler yaptıklarını kaydeden İl Sağlık Müdürü Tekin, “Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Muğla Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile yapılan görüşmelerde de çıkan haberlerde bahsi geçtiği şekilde herhangi bir ceset torbası alımı ya da Sağlık Bakanlığı’nca ceset torbası gönderimi yapılmadığı anlaşılmıştır. Sonuç olarak, ceset torbaları ile ilgili çıkan haberlerin gerçek ile bağdaşmadığı açık bir şekilde görülmektedir.” şeklinde iddialara açıklık getirdi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir