Zengin İçerik

Mükemmel Bir Fotoğrafçı Olmanın Sırları

Fotoğraf çekmeye yeni başlayan herkesin hayali profesyonel bir fotoğrafçı olmaktır. Tabii bunu yapabilmek için uyulması gereken bazı kurallar vardır. İşte o kurallar:

fotograf-cekerken-dikkat-edilmesi-gerekenler.jpg

İçerik Navigasyonu

1. Arka Planınız Karmaşık Değil, Sade Olsun

İyi bir fotoğrafçı olabilmenin en önemli noktalarından biri, fotoğrafla uyumlu ve sade bir arka plan kullanmaktır. Fotoğrafta çevre ile uyumlu olmayan her şey, fotoğrafınızın bütünlüğünü bozabilir. O yüzden profosyonel anlamda fotoğrafçılık yapmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken en önemli kurallardan biri sade bir arka plan kullanmaktır.

2. Fotoğrafta Altın Oran Ve 1/3 Kuralını Uygulamak

Güzel fotoğraf çekmenin bir diğer yöntemi de fotoğraf karemizde altın oranı kullanmak. Hepimizin Fibonacci Sayı Dizisindeki bildiğimiz altın oranın fotoğrafçılıktaki ismi, 1/3 kuralıdır. Bu kural fotoğrafçılıkta çektiğimiz karenin daha estetik ve anlaşılır hale gelmesi olarak bilinir.

fotograf-cekme.jpg

3. Fotoğrafta Doğru Yerde Doğru Işık Kullanmak

Işık, fotoğrafın olmazsa olmazı ve ana öğelerinden biridir. Fotoğrafımızın estetik görünmesini istiyorsak öncelikle ışık ayarlamalarını çok iyi yapmamız gerekmektedir. Fotoğrafçılık alanında kullanılan 5 çeşit ışık türü vardır. Bunlar; “tepe ışığı”, “yanal ışık”, “alt taraftan vuran ışık”, “cephe ışığı” ve “ters ışık’tır.”

4. Çekeceğimiz Kare İçin En İyi Objektifi Belirlemek

Fotoğrafımız için iyi bir objektif tercih etmek, çektiğimiz karenin görüntüsünün daha göze hitap edecek hale gelmesini sağlayacaktır. Tabii iyi bir objektif seçimi yapabilmek için öncelikle kendimize “ben niye bu fotoğrafı çekiyorum?” sorusunu sormamız gerekir. Ayrıca objektife ait “büyütme oranı”, “alan derinliği”, “ışık geçirgenliği”, “odak uzaklığı”, “karşıtlık” ve “çözme gücü” gibi kavramların çok iyi bilinmesi gerekmektedir.

profesyonel-fotograf-cekerken-nelere-dikkat-etmeli.jpg

5. Konumunuzu Ve Bakış Açınızı Çok İyi Belirlemelisiniz

Bunun için önce çekmek istediğiniz kareyi hayalgücünüzde canlandırın. Daha sonra fotoğrafını çekeceğiniz alanın çevresini iyice gezin ve fotoğrafınız için en iyi bakış açısını bulmaya çalışın. Tabii doğru açıyı bulmak için birkaç deneme çekimi yapabilirsiniz.

6. Doğru Vakitte Fotoğraf Çekmek

Fotoğrafınızın sanatsal bir değerinin olması için tüm doğal ve yapay etmenlerin, uygun olması gerekir. Bunun için güneşin etkisini en çok gösterdiği öğle vakitlerinin tercih edilmemesi, tavsiye edilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir