Gündem, Haberler

Münevver Karabulut Davasında Fetö İddiası

8,5 yıldır devam eden ve 3 hakimin değiştiği davada cinayet günü bulunan 700 bin Euro’nun tutanaklara geçmediğini ve konu ile ilgili ihmallerin bulunduğunu belirten Karabulut Ailesi’nin Avukatı Rezan Epözdemir davanın 4 ay sonra zaman aşımına uğrayacağını belirterek uyarılarda bulundu.

1. “Kimseye Bir Şey Teslim Etmedim.”

Sitenin bahçıvanı tekrar verdiği ifadesinde şunları söyledi: “Olaydan sonra 251 ada güvenlik kulübesinde bulunan bilgisayar kasasını 3 polis ve bir savcı gelerek aldılar. Bu sırada herhangi bir tutanak tutulmadı. Bilgisayar kasasını 3 gün sora 3 polis getirdi. Kamerayı tekrar aynı güvenlik kulübesine kurdular. Bana getirdiklerine dair bir kağıt imzalattılar. 2011 yılında site yönetimi bana çıkış verdi. Çıkış verildikten sonra Bahçeşehir Karakolu’ndan beni çağırdılar. ‘ Yönetici kim?’ dediler. Benim çıktığım zamanki yönetici Kemal Avcı’ydı” dedi. Y.P., “Beyanımda Kemal Avcı’nın yönetici olduğunu söylemiştim. Tutanakta ‘Harddiski Kemal Avcı teslim ettiğim…’ şeklinde bir ibare yazılmış. Ben işten ayrıldığımda sitenin bulunduğu güvenlik kulübelerinin kameraları kulübede duruyordu. Bırakıp gittim. Kimseye bir şey teslim etmedim. Bana harddisk teslim edilmedi. Bana bütün olarak bilgisayar kasası getirildi ve kulübeye koyuldu.”

2. “FETÖ Terör Örgütü İle İlişkili Olduğunu Düşünüyoruz.”

Harici diskin araştırılmasını talep ettiklerini belirten Avukat Epözdemir, “Bu kurumların yeterli kalifiye elemanının olmadığı gerekçesiyle talebi kabul etmediklerini ifade ederek, “Dosyaya adeta vebalı muamelesi yapıldı. Jandarma da hard diskin olmadığını söyledi. Hard disk ortadan kayboldu. Mahkeme halen harddiski bulmuş değil. Biz bu harddiski bulana kadar dava zaman aşımına girecek. O dönem bir anlam verememiştik. Ancak daha sonra fark ettik ki; polislerin o dönem ki avukatı, FETÖ’nün yargı imamı olduğu ortaya çıktı, hakkında yakalama kararı var. Bunlar tesadüf olamaz, FETÖ terör örgütünün bütün bu kurumların içindeki mensupları aracılılığıyla yargılamayı yönlendirdiğini düşünüyoruz. Ayrıca evde bulunan ve olay yeri inceleme kayıtlarına dahi geçmeyen 700 bin Euro’nun FETÖ’ye aktarılmış olabileceğini düşünüyoruz.” dedi.

3. “Zaman Aşımı Süresi 26 Nisan 2018 Tarihinde Sona Erecektir.”

Davanın artık karara bağlanması gerektiğini savunan Avukat Epözdemir, şu açıklamada bulundu: “İddianamenin düzenlendiği tarihten itibaren zaman aşımı süresi 26 Nisan 2018 tarihinde sona erecektir. Biz böyle bir kamuoyunda büyük bir infiale neden olan bu olayla ilgili olarak davanın uzamasına isyan ediyoruz.”

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir