Kültür, Sinema

Mutlaka İzlemeniz Gereken 5 Bollywood Filmi

Bollywood, hayata bakış açınızı değiştirecek birçok filmi sizlere sunar. Gülerken, ağlarken, sinirlenirken hayata dair farklı şeyleri Bollywood’la beraber öğreneceksin. Bollywood öğretici filmler herkese farklı şeyler öğretecek. Her birey kendine ait bir parça bulacak ve Bollywood iftiharla sunar.

İçerik Navigasyonu

1- My Name Is Khan

Küçük yaşlarını Mumbai’de annesiyle beraber geçiren asperger sendromu hastalığı bulunan Rızvan ilerleyen yıllarda kardeşinin yanına Amerika’ya yerleşmek ister. Amerika’ya yerleşen Rızvan’ın macerası başlamıştır. Aşkı Mandira’da tanıyan Rızvan bu fırsatı evlilikle süsler. Amerika’da yaşanan 11 Eylül saldırısından sonra müslüman olan Rızvan’ın zorluklarla mücadelesi ve Mandira ile hüzünlü bir şekilde ayrılıkları, bu ayrılıktan sonra Rızvan’ın bir araya gelmesi için gösterdiği çaba izleyenleri farklı duygulara sürüklemektedir.

2- Black

Görme ve işitme engelli olarak doğan bir kızın ailesi tarafından anlaşılamaması neticesinde başlayan hikayeler izleyenlere birçok tecrübe sunmaktadır. Ailesi tarafından anlaşılamayan kızın hastaneye yatırılmadan önceki son durağı olan bir öğretmen Michelle’nin hayatını değiştirecektir. Öğretmenle birlikte hayatı okumayı öğrenen Michelle üniversiteyi kazanmıştır.  Öğretmeni ile arasında kurulan kuvvetli bağ ve öğretmeninin rahatsızlığı olan Alzheimer neticesinde rolleri değişmeleri filme farklı bir bakış açısı getirmiştir. Öğretmeninin öğretmeni olan Michelle karanlığı aydınlatacak.

3- Dangal

Aamir Khan bütün ustalığıyla karşımızda. Filmde bir güreşçi karakterine bürünen Aamir Khan cinsiyet ayrımcılığına karşı duruyor ve bu mücadelesinde haklı olduğunu herkese gösteriyor. İki kız babası sahibi güreşçi, erkek evladı olmadığı için üzülmektedir fakat kızları onun gururu olacaktır. Bollywood’un vazgeçilmez filmleri denildiğinde akla gelecek bir film.

4- 3 Idiots

Rajkumar Hıran filmi olan 3 İdiots izlerken dostluk duygusunu en derin şekilde izleyenlere sunmuştur. Aamir Khan, Madhavan ve Sharman Joshi gibi usta oyuncular ile eğitim sistemine bir eleştiri içeren film Bollywood’un en başarılı yapımlarından birisi.

5- Taare Zameen Par

Ailesinin ve çevresindeki insanların algılayamadığı Ishaan, etrafındaki kişiler tarafından tembel ve hayalperest bir çocuk gibi görülmektedir. Bir resim öğretmeni Ishaan’ın etrafındaki insanların yanıldığını gösterecektir. Ishaan’ın değişen hayatı birçok kişiyi derinden etkileyecek. Farklı Bollywood filmleri denildiğinde eşsiz bir yapıt olarak görülecek birçok film sizleri beklemektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir