Kültür, Sinema

Mutlaka İzlemeniz Gereken Ödüllü Belgeseller!

İşte en iyi belgeseller listesi…

  1. Fahrenheit 9/11

ABD eski başkanlarından George W. Bush’u 11 Eylül saldırıları ve Irak politikaları sebebiyle yerden yere vuran, dünya üzerinde oynanan karanlık senaryoları gözler önüne sererek yok artık dedirten film tadında bir belgesel. Bol ödüllü bu yapım Michael Moore tarafından çekildi.

Fahrenheit-9-11.jpg

  1. Jackass

Meşhur müzik kanalı MTV’de bir program olarak başlayıp sonrasında seri halde çekilen belgesel filmde dublörlerin başına gelmedik kalmıyor, hayretler içerisinde ve kahkahalarla güleceğiniz çok farklı bir yapım.

  1. Space Station 3D

Uzay belgesellerinden hoşlanıyorsanız bu yapım tam size göre. İlk uzay istasyonunun yapımını anlatan belgeselde sıfır yer çekimini yaşayıp astronotlarla uzayda yan yana yürüdüğünüzü zannedeceksiniz, anlatımını Tom Cruise’un yaptığı belgesel üç boyutlu olması özelliği de göz önüne alındığında en iyi belgeseller listesi içerisinde rahatlıkla yer alıyor.

jaskass-belgesel.jpg

  1. İmparatorun Yolculuğu

İmparator cinsi penguenlerin hayatını eşsiz doğa manzaraları eşliğinde anlatan belgeselde, penguenlerin aile yapısı hakkında ilginç detaylar büyük bir ustalıkla izleyiciyle buluşturuluyor. Fransız yapımı ve Oscar ödüllü bu yapım muhteşem görüntüleri ve eşsiz müzikleri ile izlenmeyi hak ediyor.

everest-belgeseli.jpg

  1. Everest

 Belgesel, uzman bir tırmanıcı ekibin 1996 ilkbaharında Everest’e çıkmak için yaptıkları hazırlıklardan başlayarak zirveye olan yolculuklarını ve geri dönüşlerini başarılı bir şekilde anlatıyor. Ekibin yolculuk esnasında karşılaştığı tehlikeli buz duvarını, çığları, oksijen eksikliğini ve ölümcül bir kar fırtınası da olmak üzere birçok zorluğu gözler önüne seriyor. Aldığı ödüllerle ve izlerken içinizi donduran görüntüleriyle en iyi belgeseller listesi içerisine girmeye hak kazanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir