Gündem, Haberler

Naim Süleymanoğlu Son Yolculuğuna Uğurlandı

Siroz hastalığından dolayı karaciğer tedavisi gören Naim Süleymanoğlu tedavi gördüğü hastanede 50 yaşında yaşama gözlerini yumdu. Memorial Ataşehir Hastanesi’nde 28 Eylülden beri yoğun bakımda tedavi gören ve Profesör Doktor Yalçın Polat’ın gerçekleştirdiği operasyonla karaciğer nakli olan Naim Süleymanoğlu, beyin kanaması ve ödemden dolayı geçtiğimiz günlerde ameliyat olmuştu.

Bakanların Omuzlarında Taşındı

Başbakan Binali Yıldırım’ın ve Ahmet Davudoğlu’nun da katılımıyla Fatih Camisi’nde düzenlenen cenaze törenine Naim Süleymanoğlu’nun en büyük rakibi Leonidis de katıldı. Fatih Cami çevresindeki sokaklara Süleymanoğlunun resimleri asıldı. Karanfillerle süslenmiş olan tabutun önünde, milli halterci Şafak Keskin, Süleymanoğlu’nun “kalbimizdesin” yazılı altın madalyalı bir fotoğrafını tuttu. Eski Yunan sporcu Leonidis tören sırasında Süleyman oğlunun tabutu başında bir süre bekledikten sonra tabutu öptü.

Süleymanoğlu’nun ilk antrenörü Enver Türkileri tören sırasında gözyaşlarına boğuldu. İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz’ın kıldırdığı cenaze namazı sonrası tabutu Binali Yıldırım ve bakanların omuzunda cenaze aracına kadar taşındı. Cenaze töreni doğduğu ülke olan Bulgaristan’dan gelen basın mensuplarınca da takip edildi.

Öğlen vakti kılınan cenaze namazının ardından Süleymanoğlu’nun naaşı Edirnekapı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Naim Süleymanoğlu Kimdir?

23 Ocak 1967’de Bulgaristan’da doğan Süleymanoğlu 52 kiloda madalya alarak Brazilya’daki şampiyonada dikkatleri üzerine çektiğinde 15 yaşındaydı. Halter tarihinin en genç dünya rekoru ünvanını ağırlığının 3 katını kaldırarak elde eden Süleymanoğlu, 16 yaşında tekrar rekor kırarak şampiyon oldu.

Toplamda 295 kilo kaldırarak 56 kiloda dünya rekorunu 1983’te kıran başarılı halterci 3 yıl sonra 60 kilo kategorisinde toplamda 335 kilo kaldırarak dünya halter şampiyonluğunu tekrar elde etti. Türkiye’ye aynı yıl iltica ettiğinde Türkiye – Bulgaristan ilişkileri gergindi. Başarıları ile Türkiye’ye güreş dışında bir olimpiyat dalında ilk altın madalyayı Seul olimpiyatlarında kazandıran sporcu olarak tarihe geçti. Altın madalya aldığı 1992 Barcelona olimpiyatlarından sonra dünyanın en iyi sporcusu seçildi. 1994 yılında Avrupa Halter Şampiyonası’nda üç kaldırışla üç dünya rekoru kırmıştır. Cep Herkülü lakabıyla anılan sporcumuz uzun yıllar Türkiye’nin adının dünyada duyulmasını sağlamıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir