Haberler

Narsist İnsanlarla Geçinme Rehberi

Tabiri yerindeyse ‘kendine tapma’ deyiminin yer bulduğu kullanım şeklidir. Kendine tapan yani kendi kişiliğine âşık olan insanlarla geçinmek zordur. Mesela Narsist eşten boşanmak istiyorsan kesin ve net kararlar alman gerekebilir. Gerekirse ortak arkadaşlık gurubunuzdan uzaklaşmanız gerekebilir.

narsist-kisilerle-gecinmek.jpg

Sevdiğim Kişi Narsist Çıkarsa Ne Yapmalıyım?

Öncelikle narsistle birlikte olmak yorucu bir hal alacağı için bunu önceden gözlemleyip ona göre adım atmak yararınıza olacaktır. Ama sevginiz dayanılmaz bir noktadaysa ve vazgeçmek istemiyorsanız bazı şeyleri göze almak durumunda kalırsınız.

  • Narsist sevgiliniz kendisine düşkün olacağından onu yüceltmeniz gerekebilir
  • Önemli günleri hatırlamasını beklememelisiniz
  • Narsist erkekle başa çıkmak zordur ve kendi şekillendirmek isteyeceği bir bayan ister
  • Kendi başına hareket eden bir bayanın durumu, erkek tarafından sindirilemeyebilir
  • Bir şey yapılırken kendisine danışılmaması onu sinirlendirebilir.

Sorunlarıyla Başa Çıkmanın Tıbbi Tedavisi

narsist-kisilerle-gecinmek-icin-ne-yapmali.jpg

Genel olarak psikiyatri eşliğinde çözüm bulmanın yollarına gidebilirsiniz. Seninle yaşadığı bir problemi kendi hatalarının sonucu olarak ortaya çıksa bile bunu kabullenmez. Ve dolayısıyla duygusal sorunlara pek katlanamaz. Bunun için Terapi seansları zor gelse de çözüm için iyi bir adım olabilir. Özellikle kriz durumunda kendi güveninizi yeniden kazanmak için terapiye ihtiyaç duyarsınız. Narsist kişilik bozukluğu tedavisinde farklı tavır ve fikirlerin bir araya gelerek uygulandığı psikoterapi yöntemi kullanılır.

narsist-kisilerle-gecinme-yollari.jpg

Yeni Çağın Hastalığına Düşmemek İçin Olması Gereken

Narsisizm son zamanlarda kişiler üzerinde oldukça sık görülmektedir. Bunun sebebi birazda bastırılmak istenen duygular, şahsi fikirlerin önemsenmemesi ve verilen değerin göz ardı edilmesinden kaynaklanmaktadır. Bundan kurtulmak için örneğin; bir projede nasıl elbirliği ile grup çalışması yapılıyorsa buna benzer şekilde kendi ego ve özseverlikten kurtulabilirsiniz. Mesela çocuk yaşta bireysellik değil de ortaklaşa yapılan bir yaşam becerisi öğretilmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir