Eğlence, Geyik

NASA Tarafından Yapılmış En Tuhaf Açıklamalar

NASA, geçmiş yıllardan bugüne kadar uzay ve gezegenler hakkında birçok açıklama ile sansasyon yaratmayı başardı. Halen açıklamaları ile insanlığı şaşırtmaya da devam ediyor. İşte NASA tarafından yapılan en tuhaf açıklamalar:

NASA’nın duyduğu sesler:

2006 yılında NASA’da çalışan bilim insanları uzayın derinliklerindeki sesleri duyduklarını iddia etmişler ve bu seslerin oldukça güçlü olduğunu savunmuşlardır. Ne olduğu konusunda hiçbir bilime ait hiçbir açıklamada bulunulmadı ve bu sesler sadece komplo teorileri olarak kaldı. Daha sonraki açıklamalarda dünyadaki manyetik alanda bulunan plazma dalgalarının bu sesi oluşturduğunu belirten NASA bu seslere bir isim de takmayı ihmal etmedi ve adını ‘Uzay Kükremesi’ olarak belirtti.

Garip sinyaller alan NASA:

Uzaydan geldiği iddia edilen garip sinyaller NASA’yı bir dönem hareketlendirdi. 2010 yıllarında görülen ve beraberinde getirdiği sorular ile tuhaf açıklamalarda bulunan NASA garip sinyalleri bazen gelip bazen gelmeyen ve rastgele aralıklarla olduğunu söylemişti. Uzaylıların bu garip sinyalleri yolladığı ve bilinçli yapılıp yapılmadığı gibi birçok soru insanların kafasında oluştu ve sonunda NASA kesin açıklama hiç yapmadı ve birçok farklı nedene bağlı olarak sinyallerin kesilebileceğini ardından tekrar başlayabileceğini savundu.

Uzaylılar bizimle:

Direkt olarak NASA tarafından olmasa da NASA ile ortak olan şirketin CEO’su uzaylıların aramızda olduğunu ve yaşadığını iddia etti. Bu iddiasını da bir röportajda açıklayarak herkesi şaşırtmıştı.

Dünyanın on katı büyüklüğünde yeni bir gezegen:

En son yapılan tuhaf açıklamalardan biri de güneş sistemimize dahil olan ve büyüklüğünün dünyamızın yaklaşık on katı olduğu varsayılan yeni bir gezegen olduğuydu. Bu gezegen uzak kitlelerdeki yörüngeleri esnetiyordu ve dokuzuncu gezegen olduğu iddia ediliyordu. Ancak bu açıklamaların henüz çok başlangıçta olduğu kesin. Zorlu bir araştırma olduğu açıklanan yeni gezegenin kanıtları için birçok gözlemsel çalışma yapılacağını duyurdular ve tuhaf açıklamalarına bir yenisi bu yıl eklemiş oldular.

NASA’nın yaptığı yıllar yılı süregelen tuhaf ya da şimdilik bilim dışı açıklamalar ödeneklerinin azalmasına da sebep olmuştur. Her geçen gün ödenekleri kısılan NASA’da çalışmalar yine de devam etmekte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir