İlişkiler

Nasıl İnsan Sarrafı Olunur?

Öncelikle kendinizi tanımanız yeterli olacaktır. Çünkü her insan tıpa tıp birbirleriyle aynıdır. Bir insanı hatta tüm insanları anlamak ve çözmek istiyorsanız, kendinizi anlayıp çözümlemeniz bu konu için yeterli olacaktır. Tabi buna cesaretiniz varsa.

Zaten insanları anlamaya ve çözmeye çalışarak tanımak neredeyse mümkün değildir. Sadece bunu yaparak kafanızı karıştırmış olursunuz. Sonunda öyle bir noktaya varırsınız ki hiç bir şey bilmiyor olursunuz. Çünkü bir noktadan sonra bildiğiniz her şey birbirine girmiştir. Öyle ki tüm doğru bildikleriniz yanlış, o güne kadar doğruluğuna inandığınız şeyler bile yanlış görünmeye başlamıştır gözünüze. İnsanları anlamaya çalışarak tanıma hatasının sizi getireceği en son nokta en fazla burası olacaktır.

insan-psikolojisini-anlamak.jpg

Şu yaşınıza kadar her yaş grubundan, her cinsiyetten ve kültürden hatta her eğitim kesiminden 30.000 sayısını aşan insanla birebir yüz yüze görüşmüşsünüzdür. Bunu yaparak tabi ki insan sarrafı olmazsınız ama insanlar hakkında bildiğiniz ve inandığınız tüm doğruların yanlış olduğunu görebilirsiniz. Birisi size sen artık insanları iyi tanırsın veya iyi kişilik analizi yaparsın gibi sorular sorduğunda aksine tüm bunların öyle olmadığını göreceksiniz.

insan-ruhunu-anlamak.jpg

Bu süreç sonunda şu kişi söyledir, bu da böyledir odaklı doğruları tamamen yitirirsiniz. Ama bu sonuç doğrultusunda öğrendiğiniz tek bir şey vardır; Aslına her insan tıpatıp aynı. Ve her şey her insan için mümkün olabilir. Bunu belirleyen ise farklılıklarımız değil sadece koşullarımızdır.

Her insanda her şey aynı potansiyelde mevcut. Sadece dışarıya yansır veya yansımaz. Fark sadece burada. Ama hepimiz özümüzde aynı insanız.

karakter-analizi.jpg

İnsanları Hiç Tanıyamayacak Mıyız Peki?

Bu işin en basit en işe yarar yolu öncelikle kendinizi tanımanızdır. Oturun bir kenara dürüstçe ve cesur bir şekilde yüzleşin kendinizle. Hatalarınız, istekleriniz, zaaflarınız, endişe ve suçlamalarınız, kibir ve egolarınız… Bunları tek tek yakından inceleyin. Bunlarla yüzleşmeyi öğrenin. Gördükleriniz herkesi her şeyiyle size gösterecektir.

Biraz Kıskanç Mısınız?

Merak etmeyin insanlar da öyle…

Derecesi az çok değişebilir elbette. Ne de olsa her domatesin tadı aynı değildir. Ama bu bir domates olduğunuz gerçeğini değiştirmez.

Biraz Zaafları Olan Biri Misiniz?

Herkesin var. Ama ona, ama şuna… Ya da buna… Ne fark eder? Herkes denenmedikleri yanlışların ve sınanmadıkları gerçeklerin masumu sadece. Elbette iyi dediğimiz insanlar vardır ve onlar işte tam da bu kişilerdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir