Gündem, Haberler

NATO’daki Skandalın Perde Arkası! Türk Subayı Deşifre Etti…

Norveç’te 8-15 Kasım 2017 tarihlerinde NATO tarafından gerçekleşmesi beklenen ‘Trident Javelin’ tatbikatında Türkiye’yi sarsıcı bir olay yaşandı. Tatbikatta görevli teknisyenlerden biri tarafından Mustafa Kemal Atatürk büstünün düşman biyografisine eklenmesi ve bir başka hesap tarafından ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına düşman propagandası yapılması ile Türkiye aleyhine büyük algı operasyonu yapmak istendi.

Olayı Kim Fark etti? İlk Tepki Ne Oldu?

Yaşanan olayların Türk subaylar tarafından fark edildiği ve hızlı bir şekilde Genel Kurmay Başkanlığına bildirildiği belirtilmiştir. Olayın intikal etmesi ile Genel Kurmay Başkanlığı tarafından NATO yazılı ve sözlü olarak protesto edilmiştir. Yaşanan skandalın önemi kabul edilemez büyüklükte olduğu için Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar tarafından, tatbikata katılan Türk Silahlı Kuvvetleri askerlerinin geri çekilmesi talimatı verilmiştir. Olay henüz sıcaklığını korurken Habertürk Gazetesi yazarı Murat Bardakçı tarafından tatbikattaki çirkin olayı gün yüzüne çıkaran TSK subayının kim olduğu açıklandı. Verilen bilgilere göre Norveç’teki rezaleti fark edenin Deniz Kuvvetleri subayı Binbaşı Ebru Nilhan Bozkurt olduğu öğrenildi.

Binbaşı Ebru Nilhan Bozkurt’a Yapılan Kumpas!

Alınan bilgilere göre Binbaşı Bozkurt’un birkaç yıl önce üstüne suç atılarak mağdur edildiği belirtildi. FETÖ tarafından ‘Askerî Casusluk ve Şantaj Davası’nda sanık yapılmış, toplam 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmış, Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin ilgili davada 43 sanık hakkında verilen mahkûmiyet ve beraat kararlarını 7 Aralık 2013’te onaylaması üzerine hakkında yakalama emri çıkartılmadan önce yurtdışına gittiği’ ifade edilmişti.

Anayasa Mahkemesi tarafından bu davadaki tüm sanıkların üstündeki suçlamaların asılsız olduğuna karar verilmesi görevleri yeniden geri verilmişti. Göreve geri dönen Binbaşı Bozkurt Deniz Kuvvetlerinde önemli bir görev aldı. Tümamiral Cihat Yaycı tarafından Norveç’te düzenlenen ‘Trident Javelin-2017’ tatbikatında görevlendirilmesi ile NATO’daki büyük skandal ortaya çıkarıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir