Teknoloji

Ne Okula Gidiyor Ne İşe! Öyle Bir Şey Yaptı Ki Milyoner Oldu…

Okuldan ve öğretmenlerinden nefret eden Erik Finnman adındaki genç, 12 yaşında okula gitmemek için ailesiyle iddiaya girdi. Bu iddiayla birlikte de milyonerliğe doğru uzanan ilk adımı atmış oldu.

en-genc-milyonerler-1.jpg

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan Erik Finmann adlı genç, henüz 18 yaşına bile girmeden milyoner olunca bir anda medyanın ilgi odağı oldu. Genç milyoner Erik Finmann başarılı hikayesine CNBC de kayıtsız kalamadı. 

eric-finman.jpg

Henüz 12 yaşındayken okuldan ve öğretmenlerinden nefret eden Finmann, ailesi ile bir iddiaya girdi. İddiaya göre Finmann eğer 18 yaşına gelene kadar 1 Milyon Dolar kazanırsa ailesi tarafından üniversiteye gönderilmeyecekti.

Finmann yaptığı açıklamada öğretmenlerinin tutum ve davranışları yüzünden okula gitmek istemediğini belirtti. Anlattıklarına göre öğretmenleri kendisine okulu bırakarak McDonalds’ta çalışmasını söylemişti.

eric-finman-kimdir.jpg

Standford üniversite’nde doktora yapmış olan ve Erik’in tabiriyle Kardashian ailesinin Elon Musk’u olan anne ve babası ilk olarak bu fikre sıcak bakmamışlar. Fakat oğullarının elindeki parayı ne kadar iyi değerlendirdiğini görünce iddiayı kabul etmişler. 

Finmann ilk yatırımını, henüz 12 yaşındayken ailesinin verdiği 1000 dolarla yapmış. Finmann elindeki 1000 dolarla dijital para birimi olan Bitcoin satın almış. 

2011 yılında birim başına değeri 12 dolar yükselen Bitcoin’den yaklaşık 100 adet alan Finmann, iki yılda mal varlığını 100’e katladığını dile getirdi. 

2013 yılında tanesi 1200 dolar olan Bitcoin’leri satan Finmann, 100 Bin Dolar’dan fazla bir miktar kazanmış. 

Daha sonra Botangle isimli bir şirket kuran Finmann, işlerin iyi gittiğini görünce risk sermayesi hakkında görşmek için Silikon Vadisi’ne gitmiş. Burada karşılaştığı ilk isim ise Reddit’in kurucusu olan Alexis Ohanian. 

2015 yılında Finmann şirketini 300 Bitcoin karşılığında astın almak isteyen birini bulmuş ve satışı gerçekleştirmiş. 300 Bitcoin’lik varlığını 103 Bitcoin daha eklemeyi başaran Finmann, Bitcoin^’de yaşanan artışla birlikte bugün 1.9 Milyon Dolar’lık servetin sahibi olmayı başardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir