İlişkiler, Yaşam, Yemek

Neden Erkekler Yemek Yaparken Mutfağı Dağıtır?

Birçok bayanın erkek arkadaşı ya da sevgilisinin mutfağa girip de onun için bir şeyler pişirmesi hoşuna gider. Kimine göre oldukça çekici olan bu durum kimilerine göre ise oldukça sempatiktir. Ancak sevgililik döneminde sempatik olan bu durum ilişki ilerledikçe antipatik bir durum olmaya başlar.

İçerik Navigasyonu

Neden sevgililik döneminde sempatik?

Yemek yapan erkekler daha sevimli görünürler algısı büyük bir yanılgıdır. Çünkü yemek yapan erkek sevimli ve sempatik ise, bayanların tercihleri aşçı erkeklerden yana olurdu. Ancak araştırmalar gösteriyor ki, bayanlar maço erkeklerden hoşlanıyor.

Peki, tezatlık nerede?

Tezat olan durum şudur ki, bayanların sevgililik ya da nişanlılık döneminde aradığı özellikler sadece erkeğin yemek ya da iş yapması değil. Sadece birlikte paylaşım içerisinde olmak. Ayrıca, bayanlarda sevgilisine yemek yapan erkek, ev işlerinde de kendisine yardımcı olacaktır algısı vardır ki büyük bir yanılgıdır.

Buraya kadar kadınların gözlemleriydi, peki ya erkek?

Erkeklere göre ise, sevdiği insanı kırmamak adına yapılmış olan şeydir belki de yemek yapmak. Ancak bu şu da demek değildir ki, erkek hiçbir zaman mutfağa girmez. Her erkeğin belirli bir menüsü vardır ki bu durum evlenince de değişmez. O spesiyali erkek hazırlayacaktır. Ancak erkeği yemek ile baş başa bırakınca belirli durumlara da katlanmanız gerekecek. Bu durumların başında arkasından toplayacağınız koskoca bir mutfak gelir.

Peki erkek mutfağı neden dağıtır?

Bir erkek mutfağı yemek yaparken dağıtıyorsa bunun iki nedeni olabilir;

  1. Eğer mutfağa girme konusunda istekli ise;

Eğer bir erkek gayet istekli bir şekilde mutfağa giriyor ve dağıtıyorsa, bu geçmişten gelen alışkanlığındandır. Her zaman öyle değil midir zaten. Erkek dağıtır, annesi toparlar. Erkek dağıttığının farkında bile değildir ki. Nasıl olsa arkasından toparlayanı vardır.

  1. Eğer mutfağa sizin zorunuz ile girdiyse;

İşte o zaman vay halinize. Çünkü bir erkek yemek pişirmek istemiyor ancak sırf sizi kırmadığı için mutfağa girdiyse, zaten o mutfak dağılmasın da ne olsun. Çünkü aslında yemek yapan sevgili ya da eş o anda mutfağı dağıtmıyordur, size meydan okuyordur. Siz onu nasıl olur da zorla mutfağa sokarsınız, o zaman sonuçlarına da katlanın ki, bir daha ondan mutfağa girmesini istemeyin.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir