Seyahat, Yaşam

New York Seyir Defteri: Yolunuz Düşerse Uğramadan Dönmeyin

New York, sanıldığı gibi Amerika’nın en kalabalık şehri ve dünyada da bu özelliği ile oldukça bilinen şehirler arasında ilk sıradadır. Yapılması gerekeni gidilmesi gereken ve insanı büyüleyen o kadar çok yeri var ki hepsini bir tatil zamanında görmeniz imkansız olabilir. Ancak gittiğinizde uğramadan dönmemeniz gereken belli başlı yerler elbette mevcut. İşte bazıları:

İçerik Navigasyonu

Grand Central Terminal:

Filmlere konu olan bu tren istasyonuna mutlaka gitmeli ve fotoğraf çektirmelisiniz. Dünyanın en büyük tren garı olan bu yer aynı zamanda çok eskilere dayanan bir geçmişe de sahip.

Ellis Adası:

Hudson Nehri ağzında yer alan Ellis Adası aslında ilk başta göçmenler için kurulan transit merkezidir. Ancak şuan milyonlarca turisti ağırlayan bir yer haline gelmiştir ve mutlaka görülmelidir.

Solomon Guggenheim Müzesi:

Guggenheim’in modern sanatının eserlerini görebileceğiniz bu müze, ünlü mimar Wright’ın tasarımıdır ve geleneksel müze mimarisinden apayrı bir tasarımı benimser. Birçok yapı arasında hemen ayrılan sarmal yapısı ve sarmalın dış duvarına asılan resimler size rampadan döne döne izleme imkanı tanır.

Brooklyn Bridge:

Brooklyn Köprüsü, Manhattan ile Brooklyn’i birbirine bağlar. İlk bittiğinde en geniş asma köprü ünvanını kazan köprü New York seyir defterinizde mutlaka bulunmalı. Ayrıca köprünün bir ayağında bulunan Pier 17’ye giderek atıştırmalık tadabilir ve alışveriş yapma imkanı bulabilirsiniz.

Chelsea Market:

Tarihi bir binanın nasıl korunarak ve hiçbir zarara uğratılmadan bugünlere kadar geldiğine tanıklık edeceğiniz Chelsea Market, oreo bisküvilerinin ilk bulunduğu yerdir ve şuan kapalı çarşı olarak hizmet vermektedir. Bu bina içerisinde yiyecek, içecek reyonları, televizyon kanalları ya da alışveriş merkezi bulabilirsiniz.

Dakota Binası ve Lennon Anıtı:

Siz de John Lennon’un son kez yürüdüğü yoldan geçip, vurulduğu noktaya varabilirsiniz. John Lennon’un son evi olan Dakota binası, Central Park’tan içeri girildiğinde ulaşılabilen alanlardan. Bu iki mükemmel yeri bir arada gezebilir ve John Lennon anması sonrasında Lavient Bakery’den çikolata parçalı kurabiyelerden alarak lezzete doyabilirsiniz. Bu mekanda sıra mevcut ancak değiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir