Genel

Ofiste Daha Dinç Hissetmek için Ne Yapmalısınız?

İnsanlar büyüdükleri zaman hayata atılırlar. Bu atılma evrenside ise kendilerine uygun bir iş bulup çalışmaya başlarlar. Kimisi okur; mimar, ressam, bilgisayar mühendisi, doktor, polis veya öğretmen olurken kimisi de okumadan: terzilik, tamircilik, cilacılık ve benzeri meslekler edinir ve çalışır. Eğer bunların her ikisini de yapamamış ise normal olarak herkesin yapabileceği yetenek istemeyen; çöpçülük, getir götür işleri ve temizlik gibi işler yapar.

Bunların hangisini yaparsanız yapın sabah erken kalmanız gerekecektir. Bu erken kalkma olayı bazı kişiler için sorun olmasa bile bazıları için çok sorun olmaktadır.

Bu durum, kendisine sorun olan kişiler sabah kalmaya zorlanır ve gün içerisinde her zaman yorgunluk hissederler. Bu hissiyatlardan dolayı çoğu zaman işlerini istenilen şekilde yapamaz ve sıkıntılar çekerler.

İşte böyle sıkıntılardan kurtulmak için her zaman dinç olabilmek lazımdır ki verilen işleri istenildiği gibi verim şekilde yapılabilsin.

Ofiste Saatler Sonra Dahi Dinç Durabileceğiniz 2 Yöntem

Ofiste veya başka bir yerde saatler geçmesine rağmen her zaman dinç kalmak istiyorsan bazı konulara dikkat etmelisin ve tavsiyeler uymalısın.

  1. Tavsiye: Sabah Erkenden Yapılacak Spor Hareketleri

Günü nasıl geçireceğiniz güne nasıl başladığınızdan bellidir. Bu yüzden günü dinç olarak geçirmek istiyorsanız sabah erkenden bazı sportif hareketler yapmalısın ki güne dinç olarak başlayasın.

  •    İnsan belirli aralıklarda oksijen alış verişi yapar. Vücudumuzda ise oksijenin %80 kadarını beyin kullanmaktadır. Bu sebeple sabahları güçlü bir şekilde temiz hava ile alış veriş yaparsan beynin canlanır ve bilincin açılır. Böylelikle daha dinç olursun.
  •    Dinç kalmak için yapılması gerekenler olarak yürüyüşü tavsiye edebiliriz. Sabahları kalktığında düzenli aralıklarda nefes alışverişi yaparak 5 – 10 dakika ritmik yürüyüş yapman sana dinçlik katacaktır.
  1. Tavsiye:  Elma ve Kafein İçeren Maddeler

  •    Eğer uykunun açılması ve dinç olabilmek için bir şeyler yapmak istiyorsan güzel bir yeşil elma yiyebilirsin. Çünkü elmanın içerdiği vitaminler vücuttan hemen uykuyu atar ve dinçleştirir. Hatta ilk ısırığında bile uykunun gittiğini hissedeceksin.
  •    Her zaman dinçlik istiyorsanız durmadan yanında kahve bulundurabilir ve devamlı olarak tüketebilirsin. Çünkü kahveler içerdiği kafein sayesinde insanın uykusunu bir nebze olsun gidermektedir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir