Kültür, Yaşam

Öğrencilerin İmdadına Yetiştik! Matematiği Anlamanın 3 Kolay Yolu!

Matematiği sevmede, öncelikle matematik öğretmeninin etkisi oldukça büyük. Okulda yeterli gelmeyen matematik içinse özel ders almak oldukça faydalı. Öğrencinin bu esnada her şeyi hazır almaması, verilen ödevleri yapması, öğrendiklerini kendi mantığına oturtması ve hazmetmesi için de belli bir süre gerekiyor. 

matematik-ogrenmenin-yollari.jpg

1-Matematik dersi gerçek hayatta da işe yaradığı için öğretilmeli

Bu madde de çocuğunuza yapacağınız teşvikler çok önemli. Mesela çocuğunuza matematik dersini anlatırken, “bakkal amcan bak bununla hesaplıyor ekmeğin, peynirin hesabını” diye çocuğa bir nebze olsun merakını giderebileceği dört işlem konusunda gerçek hayatta neler olabileceği öğretilmelidir.

2-Çocuğunuz matematik dersini yapamıyorsa destek verilmeli

Her çocuğun yeteneği sonuç olarak farklıdır. Yapamıyorsa çocuğumuza kızmamalıyız. Çocuğumuzu bunalıma sokmamak adına kaygılarını, üzüntülerini aşabilmek için hoca tutmalı ya da kendimiz çalıştırmalıyız. Çocuğumuz ders anlatıyorken anlamıyorsa sabırla anlatmaya devam etmeli ve ona kızmamalıyız. Kızarsak çocuğun hevesini kırmış oluruz.

matematik-ogrenmenin-kolay-yolu.jpg

3-Azimle çalışın

Şimdiki diyeceğim madde çok önemli. Diyelim ki bu dersi hiç anlamıyorsunuz. Yanınızda olan arkadaşınız da çok iyi anlıyor. Onunla çalışın. Bu konuda ders çalışmasını örnek alın. Tabi sizin çalışma yönteminizle onunki bir olmayabilir ama azmedin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir