Gündem, Haberler

Öğretmen Aysel Ösüz Şanlıurfa’daki Okulunu Baştan Yarattı

Şanlıurfa il merkezindeki Baş Ören İlkokulu öğretmenlerinden Aysel Ösüz, sosyal medyanın üstünden iletişime geçtiği gerek sanatçı gerekse de iş adamlarının verdikleri destekler ile otuz üç senelik eski okulu sanki yeniden inşa etti. Görev yaptığı okulu baştan aşağıya yeniledi. Talebelerine de içerisinde yüzlerce kitap bulunan bir de kütüphane de okula kazandırdı. Uzun zamandır kullanılmayan öğretmen lojmanını da Sanat Atölyesine çevirdi.

Yılın Öğretmeni Aysel Ösüz Oldu

Şanlıurfa il merkezinde yapılan değerlendirmeler ışığında bu senenin “Yılın Öğretmeni” ödülüne Aysel Ösüz layık görüldü. Aslen Urfalı olan Aysel Ösüz, Hilvan İlçesi Külünç Köyü doğumlu olarak hemşerilerine hizmet etmekte. Küçük yaşta babasını kaybettiklerini ve annesinin beşkardeşi ile beraber yaşama tutunmaya gayret ettiğinden de bahseden Ösüz, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği bursu sayesinde okuduğunu anlattı.

Fedakâr Öğretmen, geleceğin eğitim ile inşa edileceğine inandığını anlattı. Bundan sebep kitaplar ile hep dost olduğunu söyledi. Çalışmasının karşılığı olarak da, 2006 senesinde Celal Bayar Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünü kazandığını ve eğitim camiasına katıldığını anlattı.

İlkokulundaki Eksiklikler

Mezun olur olmaz ataması Şanlıurfa Viranşehir ilçesine oldu. Birleştirilmiş sınıflar ve otuz üç yıl bir okula geldi. Sonraları atandığı Baş Ören Mahallesi okulunda eksiklik çok fazla olunca kollarını sıvayıp, işe başladı. Ösüz, sosyal medyanın üstünden iletişime geçtiği, gerek sanatçı gerekse de iş adamların desteklerini talep etti. Sanatçı ve iş adamlarının verdikleri destekler ile otuz üç senelik eskimiş okulu yeniden inşa etti.

Görev yaptığı bu eski okulu baştan aşağıya yeniledi. Öğrencilerine de içerisinde yüzlerce kitap bulunan bir de kütüphane de okula kazandırdı. Okulun duvarlarının iç taraflarını fayans ile kaplattı. Sınıfların zeminlerine hem ahşap parke hem de halı döşettirdi. Sınıfların yapısına uyum sağlayan özelliklerde masalar ve sandalyeler getirtti.

İkamet evinin kent merkezinde olması sebebi ile Uzun zamandır kullanmadığı öğretmen lojmanını da Sanat Atölyesine çevirdi. Çevresindeki sanatçılardan aldığı destek ile birçok çeşitli musiki aleti kazandırdı. Bateriler, melekoliya gibi çeşitli musiki aleti temin etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir