Seyahat, Yaşam

Ölmeden Önce Gezmeniz Gereken 10 Yer

Dünya, bilinmeyenleri ve görülmeyenleri ile kapalı bir kitap gibi gezmeyenler için. Doğa harikaları, tarihi yapıların eşsizliği ve daha birçok unsur dünyayı mükemmel bir hale getiriyor. Bu yerlerden birçoğunu mutlaka görmeli ve hayatınızda güzel anılar biriktirmelisiniz. İşte ölmeden önce gezmeniz gereken 10 yer:

İçerik Navigasyonu

Tanah Lot Tapınağı:

Mistik kelimesinin dünyadaki anlamı gibi bir görüntüyü gözler önüne seren Tanah Lot Tapınağı Bali’de yer alıyor. 15. Yüzyılda yapıldığı söylenen tapınak su içinde yüzden bir adayı anımsatıyor ve görenleri hayretler içinde bırakıyor.

Petra:

Dünyadaki tüm antik şehirler büyülü bir görünüm oluşturuyor. Ancak muazzamlığın tanımını yapan Petra antik şehri ölmeden önce görmeniz gerekn 10 yer arasında ilk sıralarda olmalı. Ürdün’de yer alan bu şehri her mevsim görebilirsiniz ancak yaz mevsiminin çok sıcak olacağını unutmayın.

Ogasawara’daki Volkanik Ada:

Japonya’da yer alan bu ada lavlar sayesinde büyüyor ve görenleri hayrete düşürmeye devam ediyor.

Kapadokya:

Sadece dünyada değil Türkiye’de muhteşem yerler mevcut ve ölmeden önce mutlaka görmeniz gerekiyor. İşte bunlardan biri de Kapadokya. Tarihi dokusu ve bölgedeki manzaraları ile kendinizi farklı bir dünyada hissedbilirsiniz.

Orman Piramitleri:

Ölmeden önce gezmeniz gereken 10 yer arasında mutlaka liseteye almanız gereken bir başka şehir de Meksika. Orman Piramitleri eski bir Maya kenti ve günümüze kadar ulaşan özel yapılar arasında sayılıyor. Burada kendinizi tarihin havasına kaptırın ve doğanın tadını çıkarın.

Shubenacadie Tidal Bore:

Sadece tarih ve doğa değil eğlenceli aktiviteler için de mutlaka görmeniz gereken yerler mevcut. Bunlardan biri de Kanada’da yer alan Shubenacadie Tidal Bore. Rafting yaparken maceraya atılabilir aynı zamanda vahşi yaşamı tadabilirsiniz.

Kasanka Yarasa Göçü:

Fotoğraf tutkunlarının listenin başına koyacağı Kasanka Yarasa Göçü için Zambiya’ya gittmelisiniz. Bu göç dünyadaki en büyük memeli göçü olarak biliniyor.

Kuzey Işıkları:

İzlanda’ya gitme sebebi Kuzey Işıkları olmalı. Nereden izleyeceğinizin tam garantisi olmasa da şansınız gökyüzü açıksa hayli yüksek.

Taş Ormanı:

Madagaskar’da yer alan Taş Ormanı derin çatlaklardan ve zirvelerden oluşuyor. Fotoğraf severler için şahane görüntüler sunuyor.

Bora Bora Adası:

Sahil ve denizden hoşlananlar için ölmeden mutlaka ziyaret edilmesi gereken 10 yer arasında mutlaka yerini alması gereken yerlerden biri de Bora Bora Adası. Güney Pasifik’te yer alan ada pek çok kişinin hayallerini süslüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir