Kültür, Sinema

Ölmeden Önce İzlenmesi Gereken 10 Dram Filmi!

Bu filmleri izlerken, boğazınızı düğümlenecek ve gözyaşlarınızı tutamayacaksınız. En iyi dram filmlerinden sizin için en iyileri seçtik.

  1. Esaretin Bedeli (The Shawshank Redemption) [IMDb: 9.3]

İşlemediği bir cinayetten dolayı Shawshank hapishanesine düşen eski bir bankacı. Bu yeni işkence dolu ve eziyet verici hayatıyla mücadelesi ve hapishanede edindiği yeni arkadaşlarla yolculuğu. Sizi hiç sıkmayacak bu eserde Stephen King’in imzası var.

  1. Schindler’in Listesi (Schindler’s List) [IMDb: 8.9)

İkinci dünya savaşı yılları. Nazi Almanya’sı tarafından işgal edilmiş Polonya. Bu vahşet ortamında, Yahudi çalışanlarına yapılan Nazi vahşetine tanık olan Oskar Schindler adında bir patron. Sinema tarihine geçmiş bu şaheseri mutlaka izleyin.

Its-a-Wonderful-Life-filmi-izle.jpg

  1. La vita e bella (Hayat Güzeldir) [IMDb: 8.6)

Gözyaşlarınızı tutamayacağınız bir film. Naziler tarafından oğlu ile beraber kampa götürülen bir baba. Oğlunun, kamptaki vahşetten etkilenmemesi için tasarladığı oyun. Harika hikayesiyle mükemmel bir film daha.

yesil-yol-izle.png

  1. It’s a Wonderful Life (Şahane Hayat) [IMDb:8.6)

Kalbi iyilik dolu olan bir insan. Ama ticaret hayatında iyi kalpli olmak her zaman kazandırmıyor. Hayatı berbat olan bir iş adamına gökten inen bir melek, ona çevresi için olan değerini kanıtlamaya çalışıyor.

  1. The Green Mile (Yesil Yol) [IMDb: 8.5)

Gizemli bir yeteneği olan siyah bir mahkumun hapse düşmesiyle hayatları değişen gardiyanlar. Stephen King’den muhteşem bir eser daha.

the-pianist-piyanist-turkce-dublaj.jpg

  1. The Pianist (Piyanist) [IMDb: 8.5)

İkinci Dünya Savaşında Varşova’nın gettolarında hayatta kalmaya çalışan Yahudi bir müzisyen ve harika bir dram daha. Mutlaka izleyin.

  1. Babam ve Oğlum [IMDb: 8.5]

1980 darbesinin hayatlarını mahvettiği bir aile ve dramları. Mendillerinizi hazır tutun. Çağan Irmak’ın muhteşem eseri.

taare-zameen-par-izle.jpg

  1. Taare Zameen Par (Yerdeki Yıldızlar) [IMDb: 8.5]

8 yaşında tembel bir çocuk ve okula yeni gelen bir öğretmen. Yeni öğretmen ile çocuğun hayatı çok değişecek. Hem eğlenceli hem dramatik bir Hint yapımı.

  1. Eşkıya [IMDb:8.4]

Hapisten çıkan Baran’ın Keje’sine kavuşma mücadelesi ve değişen dünya ile yüzleşmesi. Türk sinema tarihine geçmiş bir eser.

eskiya-filmi.jpg

  1.  Canım kardeşim [IMDb:8.8]

Duygunun, dramın tavan yaptığı bir film. Ölümcül bir hastalığa yakalanmış çocuğun son dileği ve iki fakir adam. Mendiller hazır olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir