Kültür

Ölmeden Önce Okumanız Gereken Romanlar

Klasikler, siyaset kitapları, bilim kurgu kitapları, otobiyografiler ve daha nicesi. Kitaplar insanı farklı alemlere sürükleyen ve düşünmeye sevk eden bilgi kaynaklarıdır. Pek çok türde çok güzel eserler var fakat bazı kitaplar var ki okunması gereken kitaplar listesi oluşturulduğunda eklememek büyük kayıp olur.

1- Sefiller

Listede haklı olarak yer bulan kitaplardan. 1862 senesinde Victor Hugo tarafından yazılan orijinali 2 kalın ciltten oluşan kitap 19. yüzyılda geçiyor. Jan Valjan’ın çalkantılı hayatını anlatan kitap insanların kendisine yapılan davranışlarına nasıl karşılık verdiğini açık bir şekilde gözler önüne seriyor. Eser klasikler arasında en bilinenlerden.

savas-ve-baris-kitabi.jpg

2- Savaş ve Barış

Rus edebiyatının unutulmaz yazarlarından Tolstoy’un yazdığı Savaş ve Barış mutlaka okunması gereken klasikler arasında yer alıyor. 1805-1813 arasındaki Rus-Fransız savaşının ortamını ve saray hayatını anlatan eser kişiler arasındaki ilişkileri ele alış biçimi ve betimlemeleri sayesinde 200 sene öncesini okuyanlarına adeta yaşatıyor. Özellikle savaşın gidişatının saray hayatı üzerindeki etkisi romana gerçekçilik katan detaylar arasında.

3- Çanlar Kimin İçin Çalıyor

Ernest Hemingway’in yazdığı eser pek çok kitap listesindeki tavsiye kitaplar arasında bulunuyor. 1930’lu yılların sonunda gerçekleşen İspanya İç Savaşı’nı hem tarihi gerçeklerle hem de sıradan karakterlerin gözünden anlatan kitap aynı zamanda psikolojik tahlilleriyle ve insan ilişkilerini anlatma ustalığıyla başından sonuna okuyucuyu sürükleme özelliğine sahip.

en-cok-satilan-kitaplar.jpg

4- David Copperfield

Yaşamış en büyük yazarlardan kabul edilen Charles Dickens’ın David Copperfield isimli kitabı ölmeden önce okunması gereken dünya klasikleri arasında yer alıyor. David isimli gencin üvey ailesiyle yaşadığı sorunları, yazıldığı dönemdeki İngiltere’de insanlar arası ilişkileri, bütün toplumsal ve kültürel değişimleri ve hayata bakışı yansıtan bir içeriğe sahip. Kitabı okurken yazıldığı dönemi daha iyi anlayacak bir çocuğun yetişkinliğe kadar olan hayatına tanıklık edeceksiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir