Haberler, Spor

Onun Adı Artık “Goldado”

Spor Toto Süper Ligde dün akşam oynanan Fenerbahçe – Sivasspor maçına İspanyol forvet Roberto Soldado’nun performansı damga vurdu. Maçı 4 – 1 kazanarak ligdeki kötü gidişe dur diyen Fenerbahçe’de geldiği günden bu yana beklentileri karşılayamayan Soldado’nun 3 gol birden atması yüzleri güldürdü.

20 Dakikada Hat-trcik!

60. dakikada oyuna dahil olan Soldado, girer girmez Fenerbahçe’yi öne geçiren golü attı. Ancak bu sadece başlangıçtı. 77. dakikada farkı ikiye çıkaran golü atan Soldado, 81 dakikada attığı golle perdeyi kapatan isim oldu. Böylece 20 dakika içinde hat – trick yaparak takımına galibiyeti getirmiş oldu.

Sosyal Medya Yıkıldı

Doğal olarak maçtan sonra en çok konuşulan isim de Soldado oldu. Bir anda sosyal medyanın gündemine oturan Roberto Soldado için birbirinden komik tweetler atıldı. Bunlar arasından en komiklerini  sizin için şeçtik:

  • Soldado’nun performansını Devlet Bahçeli üslubuyla yorumlayan bir twitter kullanıcısı şöyle diyordu:

Roberto Soldado ne yapmaya nereye varmaya çalışmaktadır.   🙂  ”  

  • İlan-ı aşk edenler de vardı:

Soldado seni seviyorum bebeğim”

  • Ve tabii ki:

Soldado değil Goldadoooooo”

Soldado Kimdir ?

Tam adı Roberto Soldado Rillo olan futbolcu, 27 Mayıs 1985 tarihinde İspanya’nın Valencia kentinde dünyaya geldi. Futbola Real Madrid’in alt yapısında başlayan Soldado, bir süre Madrid ekibinin alt takımı olan Castilla’da forma giydi. Buradaki performansıyla dikkatleri çeken golcü futbolcu 2005’te Real Madrid A takımında zaman zaman forma şansı bulsa da kalıcı olamadı ve gelişmesi için Osasuna’ya kiralandı.

Osasuna’da iyi bir form sergileyen Soldado, bu forma altında 41 maça çıkarken 12 gol kaydetti. Burada performansıyla beğeni toplayan Soldado, sezon sonunda pek çok takımdan teklif aldı. O dönem Getafe, Soldado için 6 milyon Euro’yu gözden çıkardı ve yıldız futbolcuyu renklerine bağlamayı başardı.

Getafe’de 2 sezon forma giyen Soldado’nun yükselişi burada da devam etti ve 66 maçta 33 gol kaydeden oyuncuya bu kez La Liga’nın dev kulüplerinden Valencia talip oldu.

Valencia’nın 10 milyon Euro bedelle transfer ettiği Soldado’dan beklentileri büyüktü ancak İspanyol golcü bu beklentileri fazlasıyla karşıladı ve 3 sezon formasını giydiği Valencia’da 141 maçta görev alırken, 82 gol 15 asist üreterek takımın başarılarında önemli pay sahibi oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir