Spor

Osmanlıspor İrfan Buz İle Anlaştı

Sezona Bülent Uygun yönetiminde başlayan başkent ekibi, alınan kötü sonuçların ardından teknik direktör Bülent Uygun’un istifa etmesinin ardından genç çalıştırıcı ile yollarını ayırmış oldu. 2017/2018 sezonuna kötü bir giriş yapan Osmanlıspor, çıktığı beş maçta dört mağlubiyet ve bir beraberlik aldı. Topladığı sadece bir puan ile puan tablosunun sonunda yer alan Osmanlıspor, Bülent Uygun’un başarısız tablo karşısında ettiği istifayı kabul etti.

irfan-buz-osmanlispor.jpg

Bülent Uygun’dan boşalan teknik direktörlük koltuğu için arayışlara giren başkent ekibi, İrfan Buz ile anlaşmaya vardı. Anlaşmanın resmiyet kazanması için son detayların konuşulması bekleniyor. İrfan Buz, geçen sene Evkur Yeni Malatyaspor’u Süper Lige taşımıştı. Süper Lig için Yeni Malatyaspor’un başında düşünülmeyen Buz, şu an için bos durumda bulunmakta.

irfan-buz-osmanlispor-teknik-adam.jpg

İrfan Buz kimdir?

15 Nisan 1967 yılında İstanbul’da doğdu. Kökenleri Sırbistan’ın Novi Pazar kentine dayanan İrfan Buz, daha dört yaşındayken ailesi ile birlikte Almanya’ya taşındı. Eğitimini Almanya’da alan Buz, Dortmund Üniversitesinde Teknik İnşaat Bölümünden mezun oldu. Almanya’da değişik kulüplerde futbol oynayan Buz, Türkiye’de ise Sarıyer, Vanspor ve Sakaryaspor’da forma giydi. 1995’te tekrar Almanya’ya dönerek Barışspor Hackenberg’de futbolcu-hoca olarak görev aldı. 1999’da Köln Spor Akademisi’nden UEFA B lisansı ile 2005’te UEFA A lisansı aldı. İrfan Buz, en yüksek not derecesi ve birincilik ile okuldan mezun oldu.

osmanlispor-transfr-haberleri.jpg

1999-2008 yılları arasında Almanya Futbol Federasyonu’nda görev alarak U-11 ve U19 arası yaş gruplarının antrenörlüğünü üstlendi. 2009’da milli takım için scoutluk yaptı. Yine aynı dönem, Bursaspor’u çalıştıran Daum’un yardımcılığına getirildi. Daum’un görevinden ayrılmasının ardından 2013-2014 sezonunu Bursaspor’un başında tamamladı. 2014/2015 sezonununda Gençlerbirliği ile anlaşan İrfan Buz, başkent ekibinin başında yirmi beş maça çıktı. 14 Ekim 2015’te Yeni Malatyaspor’un teknik direktörlüğüne getirilen İrfan Buz, takımını geçen yıl süper lige taşıdı.

İrfan Buz, Almancanın dışında İngilizce, Makedonca, Arnavutça ve Sırpça da konuşmaktadır.

  1. Sizce Osmanlıspor İrfan Buz ile 2015/2016 sezonundaki başarısını yakalayabilecek mi?

    1. Kesinlikle Evet
    2. Hayır
    3. O başarı bir tesadüftü
    1 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir