Gündem, Haberler

Özhaseki,Kentsel Dönüşüm Planlarını Açıkladı

Şehircilik Bakanı Özhaseki,imar yetkisinin tek elden yönetilmesi gerektiğini vurgularken,yeni imara açılacak bölgelerde ise 5 kattan fazlasına izin verilmeyeceğini belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yaptığı basın toplantısında 2018 yılı imar planlarından ve 2017 yapılan faaliyetlerden bahsetti.

Bakan Özhaseki, 2020 sonrası iklim değişikliği riskine karşı küresel mücadele yapılmasını öngören Paris Anlaşmasıyla ilgili, Türkiye’nin konumuna  hiç bir şekilde dokunulup değiştirilmeden anlaşmanın Meclise getirilmeyeceğini açıkladı.Burada önemli olan şartın,Türkiye’nin yardım eden ülke konumundan çıkarılarak, yardım alan ülke konumuna getirilmesi olduğunu aktardı.

Özhasekinin kentsel dönüşüm hakkında yaptığı konuşmada;kentsel dönüşüm için kira yardımı dahil 5 milyar 155 milyon liralık kaynak kullanıldığı,639 bağımsız birim ve 524 bin konutun yenilendiğini,yeni binalardaki otopark zorunluluğunda  bazı düzenlemeler yapılacağını ve en zor olanında şehirlerdeki dönüşüm olduğunu,52 ilde 209 risk alanı belirlendiğini,her daire için 1 otopark alanı olacağını,belediyelere para vererek otopark zorunluluğundan kurtulmanın da önüne geçecek bir düzenleme yapılacağını söyledi.

Bakan Özhaseki,Bürokrasiyi azaltan çalışmalar yapıldığını ve yapı ruhsatı almak için gerekli imza sayısının 18’den 2’ye düşürüldüğünü belirterek,bundan sonraki dönemde tek imzayla yapı ruhsatı alınabileceğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir