Haberler, Spor

Ozzie’ye çılgın teklif! 20 milyon…

Beşiktaşlı yıldızlar Premier Lig’in kıskacında! Ada ekiplerinden Tottenham Hotspur ve Crystal Palace’ın siyah beyazlı ekibin başarılı santrforu Cenk Tosun’a talip olmalarının ardından Arsenal de bir başka Beşiktaşlı yıldıza gözünü dikti.

Arsenal, 2008’de Hollanda’nın AZ Alkmaar takımından transfer ettiği Oğuzhan Özyakup’u dört sene bünyesinde tutup 2012’de 500.000 € karşılığında Beşiktaş’a göndermişti. Yıllar geçtikçe büyük bir gelişim gösteren Ozzie’nin hem Beşiktaş’ta hem de A Milli Takım’daki etkili oyunu Arsenal’in gözünden kaçmadı ve Ada ekibi yıldız oyuncuyu tekrar renklerine bağlamak için harekete geçti.

Takımına para kazandırmadan ayrılmak istemiyor

Oğuzhan Özyakup’un sözleşmesi 2018 Haziran ayında sona eriyor. Oyuncu isterse sözleşme bitiminin altı ay öncesinden bir başka takımla görüşmelere başlayabilir ve sözleşme bittikten hemen sonra da bedelsiz olarak takımdan ayrılabilir. Fakat Beşiktaş’a bir vefa borcu olduğunu belirten yıldız oyuncu, kaptanlığını yaptığı kulübüne para kazandırmadan ayrılmak hiç istemiyor. Onun için ocak ayı gelmeden sözleşmesini yenilemek isteyen Ozzie, sene sonunda yönetimden yurt dışından bir takıma transferi için izin isteyecek. Transfermarkt sitesinin güncel verilerine göre Oğuzhan Özyakup’un piyasa değeri şu an 12 milyon Euro gözüküyor. Arsenal ise Oğuzhan için tam 20 milyon Pound yani yaklaşık 22 milyon Euro’luk bir bonservis bedelini gözden çıkarmış durumda.

Orta sahada sıkıntı yaşıyorlar

Ada basınına göre Arsenal menajeri Arsene Wenger, takımın orta saha oyuncuları Wilshere, Cazorla, Coquelin ve Ramsey’in sürekli sakatlık yaşamalarından oldukça rahatsız ve yönetimden bu bölge için acil bir transfer yapılmasını istiyor.

Fransız menajerin Ozzie ile daha önceden çalışmış ve oyuncunun gelişimini yakından takip ediyor olması bu transferin gerçekleşmesinde önemli rol oynuyor. 190 resmi maçta siyah beyazlı ekibin formasını giyen 25 yaşındaki yıldızın, takımının son iki senedeki şampiyonluğunda büyük katkısı bulunuyor. Yıldız oyuncu özellikle Şenol Güneş döneminde büyük bir çıkış yakaladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir