Sizce, Yaşam

Para Ona Mutluluk Getirmedi! Loto Milyoneri Hamal Hayatını Kaybetti!

Bir başka piyango zengini haberi ve bir başka kaötü son. Edirnede hamallık yaparken 3 yıl önce lotoyu tutturan ve tam 11 milyon TL kazanan Fuat ÖZDEMİR siroz hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını kaybetti. 

loto-milyoneri-hammal-in-ayati.jpg

Dünya genelindeki şans oyunları zenginlerinin, zengin olduktan sonraki hayatları üzerine bir araştırma yapılmış. Ortaya çıkan sonuç gerçekten korkunç. Ve o korkunç sonucun belirginleştirdiği 2 + 2 = 4 olduğu kadar kesin bir gerçek var. Piyango parası insanlara hayır getirmiyor. 

loto-milyoneri-hammal-kimdir.jpg

Belki ilk başlarda çok eğlenceli olabilir. Ama bir süre sonra bakıyorsunuz ki ya uyuşturucu bağımlısı olup ölmüşler, ya birileri tarafından para için öldürülmüşler, ya ailelerini terk etmişler, mutluluğu başka yerde aramışlar ve yuvalar yıkılmış ya da en sonunda çöp toplayacak kadar fakir durumlara düşmüşler. Buna rağmen nedense her yılbaşı yaklaştığında piyangoyu özendirecek “nimet abla” haberleriyle doluyor haber bültenleri. Klasik soru : “size çıkarsa ne yaparsınız”… “önce şuraya şu kadar yardım yaparım” – yapanı görmedik ama neyse- “ev alırım, araba çekerim altıma” – onları yapmak için büyük ikramiye tutturmaya gerek yok- Bir kişi de çıkıp demiyor ki “yapanların neler yaptıklarına bakalım da öyle cevap verelim”. Süper hızlı bir şekilde tüketim ve sonunda tükenen insan ve hayatlar. 

Ama nedense yaptığımız hatalardan ders almak yerine aynı hatalarda ısrar etmek gibi kötü bir huyumuz var. Netice sonuç ilişkisi bize tekrar tekrar olumsuzluğunu sergilese de piyango parasıyla hayatımızın peri masalı gibi olacağını ve öylece devam edeceğini ummak gibi açıklamakta zorlanmakta bir durumla karşı karşıyayız. Psikoloji bilimi için bu iyi bir araştırma konusu olabilir. 

  1. Peki siz şans oyunları oynuyor musunuz ?

    1. Evet ama benimki eğlencelik.
    2. Hayır kesinlikle. Haram işe bulaşmam.
    3. Bağımlısıyım.
    4. Allah akıl fikir versin.
    3 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir