Sizce, Spor

Quaresma Gangster Gibi Bıçak Salladı!

Samsun 19 Mayıs Stadında Turkcell Süper Kupa mücadelesi için Beşiktaş ve Konyaspor sahadaydı. Konyaspor, Ziraat Kupasının ardından Turkcell Süper Kupayı da kazanarak tarih yazmaya devam etti. Ancak maçta yaşanan olaylar kupa zaferinin bile önüne geçti.

quaresma-bicak-.jpg

Futbol holiganlarının sahaya kesici ve delici aletler girmesi maalesef ki sık sık şahit olduğumuz bir durum. Döner bıçağından satıra, samuray kılıcından envai çeşit patlayıcı maddenin bugüne dek futbol sahalarına girmdiğini gördük. Beşiktaş-Konyaspor maçında da bir taraftar sahaya girdi. Taraftarın dışarıya çıkarılmasının ardından oyun alanına kesici madde atıldı. Maddenin kelebek bıçağı olduğu kameralarca görüntülendi.

quaresma-kimdir.jpg

Bu esnada Quaresma’nın atılan kelebek bıçağını adeta bir gangster gibi kapatıp hakem Fırat Aydınus’a verdiği görüldü. Quaresma’nın bıçağı ustalıkla kullanması taraftarları hayrete düşürdü.

Quaresma Kimdir?

Quaresma asıl adı Ricardo Andrade Quaresma Bernardo, 33 yaşındaki Portekizli oyuncu Lizbon şehrinde dünyaya geldi. Beşiktaş taraftarı aslında kendisine yabancı değildir. Beşiktaş Kulübünde ikinci dönemidir. 1998 yılında profesyonel futbol hayatına doğduğu şehir Lizbon’ da başladı. Birçok Avrupa kulübünde oynadı. Bunlar Barcelona, Porto, İnter, Chelsea. Beşiktaş Spor Kulübene 2010 yılında gelen Quarsema yaptığı jeneriklik hareketler, çalımları ve agresifliği ile Beşiktaş taraftarının kısa sürede sevgisini kazandı.4 senenin ardında 2014 yılında AL Ahli ye ordanda Porto’ ya transfer oldu. 2015 yılı transfer döneminde yeniden Beşiktaşa dönen Quaresma kaldığı yerden devam etti. Başarılı futboluyla taraftarın sevgilisi olan Quaresma yaptığı hareketleriyle de tüm kamuoyunu üzerine çekmeyi başardı.

quaresma-bicak-salladi.jpg

Sahaya atılan kelebek bıçağını kullanımı gazete manşetlerinde “Hakeme kelebeği gangster gibi verdi” şeklinde geçti ve dikkatleri üzerine çekti. Sosyal medyada ve capslerde sürekli Quaresma ve kelebek ilişkisi kurgulandı. Bizlerinde gençlik döneminde kullandığımız bir tabir vardır ”biz ….. çocuğuyuz” . noktalama yanlış anlaşılmasın bir semt ismi!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir