Dünya, Haberler

Reza Zarrab Davası Başladı! İşte Kritik Detaylar…

Aralarında Reza Zarrab ve Halkbank’ın Eski Genel Müdür Yardımcısı’nın bulunduğu bazı işadamı ve yöneticiler ABD’nin İran yaptırımlarını ihlal ettiği iddiasıyla uzun süredir tutuklu bulunuyordu. Uzun süredir gündemde olan ve ABD Türkiye ilişkilerinde gerginliğe neden olan kritik dava başladı.

reza-zarrab-davasinda-flas-gelisme.jpg

İçerik Navigasyonu

Mehmet Hakan Atilla Hakim Karşısında

Halkbank Eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın avukatları jüri seçiminden sonra erteleme talebinde bulunmuştu. Bu talep reddedildi ve böylece jürinin de katıldığı ilk duruşma başlamış oldu. Duruşmanın ilk gününde Atilla’nın avukatı Victor Rocco yapılan suçlamaları kabul etmezken yaşananlarla ilgili Reza Zarrab ve eski Genel Müdür Süleyman Aslan’ı sorumlu tuttu. Aslan’ın Reza Zarrab’ın verdiği rüşvetleri kabul ettiğini iddia eden avukat Rocco, Reza Zarrab’ın Türkiye’de rüşvet verdiği kişiler arasında üst düzey yetkililerin de olduğu iddiasında bulundu.

Rıza Zarrab Tanık Olacak

Dava sürecinde ilginç bir gelişme yaşandı. İddia makamı olan savcı yardımcısı aynı davada sanık olarak yargılanacak olan Reza Zarrab’ın suçlarını kabul ettiğini, tanık olmayı kabul ettiğini ve savcılıkla işbirliği yaparak Mehmet Hakan Atilla ile ilişkisine dair bilgi vereceğini ifade etti. Savcı yardımcısı David Denton ayrıca Zarrab’ın tanıklığı sayesinde Atilla’nın yaptıklarının kanıtlanacağını ifade ederken kaynak sağlama ve kaynağa uygun yöntem kullanma çalışmasıyla 6 milyar dolar değerinde işlem yapıldığı iddiasında bulundu.

hakan-atilla-abd-durusma.jpg

Korunma ve Hapishane Rüşveti İddiaları

Avukat Rocco bu iddialara yanıt verirken müvekkili Atilla’nın bu sistemi düzenleyen kişi olmadığını söylerdi ve Türk kamuoyunda uzun süre unutulmayan ayakkabı kutusu rüşveti olayının Zarrab’ın işi olduğunu belirtti. Ayrıca ceza alacağını öngören Zarrab’ın cezadan kurtulma amacıyla savcılıkla işbirliği yaptığını belirten Rocco, savcılık makamının Zarrab’ı koruduğunu da ifade etti.

Avukat yaptığı açıklamalarda müvekkilinin haksız yere suçlandığını ve Reza Zarrab tarafından ceza almamak için kullanıldığını ifade etti. Zarrab’ın rüşvet verme yöntemini kullanarak milyonlar harcadığını, karşılığında ise milyarlar kazandığını iddia etti. Ayrıca bu huyunu hapishane sürecinde de sürdürdüğünü ifade ederken gardiyanlara ve başka yetkililere rüşvet vererek kadın, yiyecek ve içecek temin ettiği iddiasında bulundu.

  1. Dava Süreci Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

    1. İddiaların doğru olduğunu düşünüyorum
    2. Siyasi bir dava olduğu kanaatindeyim
    3. Kararsızım
    1 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir