Gündem, Haberler

Reza Zarraf Cezasını Çektikten Sonra Dubai’ye Yerleşmek İstiyormuş!

Son günlerin en çok konuşulan ismi Reza Zarrab’ın Türkiye’de bulunan şirketlerinde çalışan 3 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda Reza Zarrab’ın Amerika da tutuklu iken Türkiye’ye gönderdiği el yazısı notlar ele geçirildi. Ele geçirilen notlardan birisi çok ilginçti; Reza Zarrab notta Amerika’daki savcılarla iş birliği yapıp tahliye olduktan sonra Dubai’de yerleşmek istediğinin ve bunun mümkün olup olunmayacağının Dubai’deki avukatlarla görüşülmesini istiyor.

Zarrab’ın 3 Çalışanı Gözaltında

Amerika tarafından İran’a uygulanan ambargoyu delmek suçlamasının olduğu davada tanı konumunda olan Reza Zarrab’ın Türkiye’deki bütün mal varlığına el konuldu ve yapılan operasyonlar genişletildi. Reza Zarrab’ın çalışanlarından Sinem Arlan, Mustafa Hacısalihoğlu ve Regaip Akol Amerika’da bulunan Zarrab’a ve Amerika Mahkemelerine evrak göndermek ile suçlanıyor. Şahıslar İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen kararla gözaltına alındı. Şahıslar Türk Ceza Kanunu’nun 326. Maddesinde belirtilen suçları işlemek iddiasıyla yakalandılar. Maddede; Devletin güvenliği veya siyasal yararlarıyla ilgili belgelerin tamamen ya da kısmen yok edilmesi, tahrip edilmesi, sahtecilik yapılması, geçici dahi olsa bunları bulundukları yerden başka bir yere taşımak ya da kullanmaları, bunları çalmaları ile ilgili suçları işleyenlerle ilgili hüküm bulunmaktadır.

Mesaj Whatsapp’tan Yollanmış

Yapılan aramalarda ele geçirilen notlardan birisinde Reza Zarrab kendi el yazısı ile çalışanı Sinem Arslan’a Amerika’da bulunan avukatları aracılığıyla Whatsapp haberleşme programını kullanarak yollamış. Tek sayfa olan notta Amerikan savcılarıyla anlaşma yoluna giden Reza Zarrab cezasını bitirdikten sonra Dubai’ye yerleşmek istediğini ve bunun mümkün olup olmayacağını Dubai’deki avukatlarıyla görüşülmesi istiyor. Emniyet tarafından ele geçirilen notta; “Sinem, burada mailden çok açık yazamadım. Dubai’deki avukat Abdurrahman Al Sharif ile görüşüp ileride Dubai’de yaşayabilmem için Dubai’de oturum alıp alamayacağımı. Avukata de ki, Amerika’da savcılarla işbirliği yapıp uzlaşmaya giderse, cezası ittikten sonra Dubai’ye yerleşebilir mi? Amerika’dan direkt Dubai’ye deport ettirse oturumumu halledebilir mi? Bütün bunları görüşmek için avukattan randevu iste gidip yüz yüze görüş.” yazdığı öğrenildi. Amerika’da davası devam eden Reza Zarrab sanık olarak başlayan davada itirafları nedeniyle tanık sıfatına çekildi. Zarrab’a yapılan suçlama Amerika tarafından İran’a uygulanan ekonomik ambargoyu hileli şekilde delmek.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir