Zengin İçerik

Rüyalarınızı Kontrol Edebilirsiniz!

Rüya insanı zaman zaman çok başka diyarlara götüren, “neredeyim ben ?” sorusunu kendi kendimize sormamıza neden olan bazen bizi birer Kahraman’a dönüştüren bazen de ne alaka canım o kadar da değil dedirten uyku hali karmaşalarıdır. Genelde uykudan uyanınca ben ne gördüm öyle diye sorular sorarız kendimize ve anlam veremeyiz gördüklerimize.

Ancak lüsit rüya kavramı uykudayken gördüğümüz rüyaları kontrol edebilme olanağı sağlıyor. Lüsit rüyalarda rüya görüldüğümüzün farkında oluruz ve farkına vardığımız andan itibaren rüyaları kontrol edebiliriz. İstediğimizi yapabilir istediğimiz yere gidebiliriz. Yani lüsit rüyalar aslında uyanık gibi hissedip uykuda yapmak istediklerimizi yapabilme özgürlüğü verir.

İçerik Navigasyonu

Kontrol Sende

Yapılan araştırmalara göre uyanık halde bilinçli olan ve farkındalığı yüksek olan insanlar lüsit rüyaları daha çok görebilmektedirler. Yani kendi hayatında farkındalığı yüksek hayatlarını istedikleri gibi şekillendirebilen insanlar lüsit rüyaları da görebilir ve rüyalarını kontrol edebilirler.

Lüsit rüya göremeyenlere de beynin doğru bölümüne elektrik akımı verilmesiyle lüsit rüya görme olanağı sağlanabiliyor. Ancak ev ortamında elektrik akımı verilemeyeceği için evde yapılan bazı egzersizler lüsit rüya görme olasılığını arttırıyor.

Lüsit Rüyayı Görmek İçin Evde Yapılan Egzersizler

Uykuya geçiş durumunda 40 hz tonunda hafif müzikler dinleyerek lüsit rüya için beynimizi hazırlayabiliriz.

Derin uykudayken (rem uykusu) kendimizi uyandırıp tekrar uykuya dalma egzersizi yapılabilir.

Dikkatimizi dağıtmaya neden olacak elektronik aletleri en az bir saat önceden kapatarak meditasyon yapma beynin rahatlamasını sağlayacak ve lüsit rüya görme ihtimalini arttıracaktır.

Ilık bir duş alınarak sessiz bir ortamda bir süre oturmak yada yatmak hem vücudun hemde beynin dinlenmesini sağlayacaktır.

Uykuya daldıktan birkaç saat sonra uyanmak üzere alarm kurarak uyanmak ve birsüre uyanık kaldıktan sonra tekrar uyumak için yatmak ancak yatarken kendinize rüyalarınızı kontrol edebileceğini telkin etmek hatta rüya görüyorken rüyada olduğunuzu kendinize söylemek etkilidir.

Avuç İçine Yazı Yazma Yöntemi

Bu yöntemle avuç içine bir harf yazılır rüyada avuç içine bakılır eğer harf varsa uyanıksınız demektir yoksa rüyanızı kontrol edebiliyorsunuz demektir.

Renk Tutma

Kendi kendinize belirlediğiniz bir rengi tutarak rüyalarınızı kontrol edebilirsiniz. Rüyada o rengi her gördüğünüzde rüyada mıyım diye kendinize sorun.

Bu egzersizler yapılmaya devam edilirse bir süre sonra lüsit rüyalar görebilir, rüyalarınızı kontrol edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir