Kadın, Yaşam

Saçları Dolgun Göstermenin Yolları

Saçlarınızın her gün kuaförde yaptırmış gibi olmasını, şampuan ve saç bakımı reklamlarındaki kadınların saçları gibi gür, dolgun ve parlak olmasını istemez miydiniz? Elbette, her kadın ister. Fakat her kadın reklam yıldızı değildir ve her gün de kuaföre gidemez. Peki, saçlarımızı evde uygulayacağımız yöntemlerle dolgun gösteremez miyiz? Elbette, gösterebiliriz!

Saçı dolgun gösterme hileleri kullanarak, saçlarımızı dolgun ve canlı göstermenin zamanı geldi. O halde buyurun o hileleri öğrenmeye…

Size Gerekenler

Saçlarınızı dolgun göstermek için uygulayacağınız hilelerde, kullandığınız şampuan, saç kremi, saç bakım ürünleri, saçınızı nasıl taradığınız, saç kesiminiz ve daha pek çok şey önemli bir yer tutmaktadır. Bu faktörlerin pek çoğu saçlarınızda uygulayacağınız hilelere yardımcı olurken, bazıları da uygulayacağınız hilenin ta kendisidir.

Hilelere Göz Atın

Saçlarınız uzunsa eğer saçlarınıza kat verdirebilir ve saçlarınızın daha hacimli gözükmesini sağlayabilirsiniz. Saçları dolgun gösteren kesimler arasında en çok tercih edilen model, katlı kesimdir. Saçlarınız uzunsa ve saçlarınıza kat verdirmek yerine kestirmeyi düşünüyorsanız eğer saçlarınızı kulak hizasından daha kısa kestirmemeye özen gösterin çünkü kulak hizasında kesilen saçlar her zaman için daha dolgun bir yapıya sahip olurlar. Saçlarınız kısaysa eğer katkı kesim size göre değil. Küt modelleri tercih etmeniz daha uygun olacaktır. Saçlarınız için renk tercihiniz ise her zaman koyu renklerden olmalı çünkü koyu renkler saçların daha dolgun gözükmesine, açık renkler ise saçların daha sönük gözükmesine neden olmaktadırlar.

Gündelik Hileler

Saçlarınızın modelini, dolgun gösterecek şekilde belirledikten sonra elbette hiçbir şey bitmiş değil. Kuaförden çıktıktan sonra da yapmanız gereken şeyler var. Saçlarınız özellikle çok yağlanan bir yapıya sahipse eğer saçlarınızı sürekli olarak temiz tutmanız gerekiyor çünkü yağlanan saç hacmini kaybeder. Saçı dolgun gösteren spreyler tercih edebilirsiniz ancak saçlarınıza ağırlık yapmayacak ve saçlarınızı ağırlaştırmayacak ürünler tercih etmeye dikkat etmelisiniz. Saçlarınızı kuruturken tek yönde kurutun ve saçlarınızı tarama işlemini de, kurutma yönünün tam tersi yönde yapın. Bu işlem de saçlarınızı dolgun gösterecektir. Saçlarınızı yüksek ısıda ancak kısa sürede kurutmak da saçlarınızın hacmini kaybetmemesine olanak tanıyacaktır. Tüm bunların yanı sıra saçlarınızın uzun vadede hacmini kaybetmemesi için kullandığınız ısı etkili şekillendiricileri kullanmadan önce termal sprey kullanmalı ve saçlarınızın yıpranmasının önüne geçmelisiniz.

Bu hileleri uyguladıktan sonra gözle görülür bir farkla saçlarınız dolgun gözükecektir fakat saçlarınızın dolgun olmamasına yine de üzülmeyin. Dolgun saçlar yoksa eğer hileli saçlar var!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir