Haberler, Sağlık, Sizce

Sağlık Bakanlığı’nın Müdahalesini Doğru Buluyor Musunuz?

Sosyal medya ve internet siteleri üzerinden “sağlık beyanıyla” yapılan ürün satışlarının önüne geçebilmek adına Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), 50 ünlüye mektup gönderdi.

Aralarında sunucu, manken ve oyuncuların da olduğu bu isimlerden; halk sağlığını riske atıcı, güvenilirliği kanıtlanmamış ürünlerin tanıtımında yer almamaları ve tüketicileri aldatmaya, yanıltmaya yönelik satışlara izin vermemeleri istendi. Mektuplar, TİTCK Başkanı Hakkı Gürsöz imzasıyla gönderildi.

saglik-bakanligi-reklamlar.jpg

Çoğu Ürünün Bakanlıktan Onayı Bulunmuyor

Bakanlık tarafından, sosyal medya ve internet siteler üzerinden tanıtılan ürünlerin çoğunun Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı ya da ruhsatlı olmadığı açıklaması geldi. Ayrıca, pek çok ürünün izinsiz şekilde piyasaya sürüldüğü de tespit edildi. Bu tespitler doğrultusunda, ünlülerin rol model olarak sağlık alanında farkındalık yaratmalarının gerekliliğine değinen Bakanlık, mektubunda, toplumun göz önünde olan ve beğenilen kişiler oldukları için paylaşımlarının ve söylemlerinin kamuoyunda önemli etki bıraktığının üzerini çizerek ünlülerden destek istedi.

Söz konusu 50 ünlüden, halkın doğru bilinçlendirilmesi ve bilinç düzeyinin artırılmasına yönelik çalışmalarında tam destek beklediklerini medya aracılığı ileten Gürsöz, insan sağlığını tehdit eden konularda, kararlılıkla çalıştıklarını ve bunların önüne geçebilmek adına her türlü mücadeleyi vereceklerini açıkladı.

toplatilan-zararli-urunler.jpg

Evlilik programı ünlüleri de listede

Listede sadece şarkıcı ve sunucuların değil, son dönemde popülerleşen evlilik programı aracılığı ile ünlenen isimlerin de yer aldığı belirtildi. Ürün tanıtımlarında ünlü ve takdir toplayan simaların kullanılmasının alışıldık bir yöntem olduğu bilinse de, TİTCK Başkanı Hakkı Gürsöz açıklamasında, halkın bu şekilde yanlış yönlendirilerek özellikle sağlık ve zayıflamaya yönelik ürünlerle insan sağlığının riske atılmasının kabul edilemez olduğuna vurgu yaptı.

  1. Siz sağlık bakanlığının mektubu hakkında ne düşünüyorsunuz?

    1. Reklamlarda oynayanlara ceza yaptırımı da olmalı.
    2. Kesinlikle duyarlı bir davranış, takdir ettim.
    3. Gereksiz bir uygulama olmuş.
    1 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir