Sağlık, Yaşam

Sağlıklı Yaşamak İçin Uykunun Hayatımızdaki Önemi

Bazı insanlar uykuya çok düşkündür bazıları ise az bir uykuyla yetinmektedir. Fakat az uyumanın da çok uyumanın da vücudumuzda bazı sağlık sorunlarına neden olduğu çalışmalar sonucu ortaya çıktı.

Yapılan çalışmalar sonucu elde edilen sonuçlara göre günde belirli saat uyumak gerektiği vurgulanmıştır.

BMC Public Health dergisinde yayınlanan bir çalışmaya göre çok uyuyan insanların da az uyuyan insanların da çeşitli sağlık sorunlarına yakalandığı gerçeğiyle karşı karşıya olduğu açıklandı.

133 bin Koreli üzerinde, Seoul National University College of Medicine’nin  yaptığı çalışmalara göre uyku düzeninin tansiyon ve kolesterolle doğrudan ilişkili olduğu açıklandı.

Bilim adamlarının yapmış olduğu çalışmalardan elde ettikleri sonuçlara göre, altı saatten az uyuyan kişilerin metabolizma hastalıklarıyla karşı karşıya geldikleri açıklandı. Bahsedilen bu metabolizma hastalıkları ise yüksek kolesterol, yüksek kan şekeri, yüksek tansiyon olmak üzere sıralanıyor.

Ayrıca çalışmalar sonucu elde edilen diğer bir gerçek ise, 10 saatten fazla uyuyanlarda tam tersi geçerli oluyor. Bu kişilerde ise düşük tansiyon, düşük kolestrol gibi hastalıklar  ortaya çıktığı kanıtlanmış oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir