Haberler, Sizce

Sakarya Valisinin Abisinden Skandal Fetva!

Kadınları hedef alan skandal sözlerin sahibi, Sakarya Valisi olan İrfan Balkanlıoğlu’nun ağabeyi olarak bilinenen Metin Balkanlıoğlu, sosyal medyada söylediği laflar ile çok fazla tepki çekti. İsmailağa olarak da bilinen bir cemaatin ikinci ismi olarak geçen Metin Balkanlıoğlu, geçen yıllarda twitter üzerinden camide bir vaazı sırasında ettiği lafları içeren bir videosunu ağır bir yorum yaparak paylaştı. Metin Balkanlıoğlu toplumda kapalı olarak gezinen bir çok açık olduğunu ifade etti. Ayrıca yanlış kapanmış bu kadınlara itafen söylediği ‘ açıl kızım, gelen öpsün giden yalasın ‘ sözlerini de kullandığı bir videodunun paylaşılmasının ardından da sosyal medyada üzerine büyük ölçüde tepki çekmesine neden oldu. 

metin-balkanlioglu-kimdir.jpg

15 Temmuz Konuşması da yapmış!

15 Temmuz 2017 tarihinde de Şehitleri Anmak için düzenlenen demokrasi nöbeti sırasında da konuşma yaptığı ifade edildi. Ayrıca Metin Balkanlıoğlu’nun Sakarya Valisi olan ağabeyi İrfan Balkanlıoğlu valilik binasında makamına İsmailağa cemaatinin tekbirleri eşliğinde oturması da büyük tepki çekti. 

metin-balkanlioglu-kadinlara-boyle-hakaret-etti.jpg

Sosyal medya duruma tepkili!

Sosyal medya da Sakarya Valisi’nin ağabeyi olan Metin Balkanlıoğlu’nun bir vaazı sırasında söylediği sözlerin sosyal medya üzerinden paylaşılan videosuna büyük tepki gösterdi. İsmailağa cemaatinin abisi olarak bilinen Metin Balkanlıoğlu tepki çeken videosunda kadınlar doğru kapanamadığını ve Hz Ayşe’nin kemiklerinin sızlayacağı ifadelerine yer vermiş. Ayrıca diploma alan kadınlara yönelik de ağır sözler söylemesi ile birlikte belden kavrama danslı düğün yap diyerek yine kadınları iğneleyici konuşması videoda yer almaktadır.

metin-balkanlioglu-ndan-kadinlara-hakaret.jpg

 Günümüz dünyasında kadınlara süs bitkisi benzetmesi yapan Metin Balkanlıoğlu, bu tarz kapanmanın mümkün olmadığını, tesettürün bir namusunun ve şerefinin olduğunu söylemektedir. Sosyal medya tarafından ise bu sözlere karşılık olarak kadınlar özgürdür denerek Metin Balkanlıoğlu’nun    Vaazı sırasında söylediği laflara sert bir tepki verildi. 

  1. Sizce Metin Balkanlıoğlu'nun vaazı sırasında söylediği sözler çok mu abartıldı?

    1. Bence az bile tepki verilmiş
    2. Bence tepki tam yerinde olmuş
    3. Bence adam doğru söylüyor
    4. Bir fikrim yok bu konuda
    12 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir