Haberler, Spor

Şampiyonluk Golünü Getiren Osman Çakmak’ın İlginç Hayatı

Dün akşam  Türkiye – İngiltere Ampute Takımlar arası oynanan Avrupa Şampiyonası’nda İngiltere’yi 2- 1 yenerek Avrupa şampiyonu olduk. Şampiyonluk golü daha önce komando olan ve vatani görevini yaparken sol bacağını dizden itibaren kaybeden Osman Çakmak’tan geldi. Gazi Osman Çakmak kaptanı olduğu takımda şampiyonluk golünü attığı için çok gururlu ve mutluydu.

Kimdir Osman Çakmak?

Osman Çakmak 1977 yılında Tokat Zile Narkışla köyünde 6 çocuklu bir ailenin en son ferdi olarak dünyaya gelir. Çiftçi olan ailesine katkı sağlamak amacıyla ilkokulu bitirdikten sonra İstanbul’da çalışan iki abisinin yanına hem okuyup hem çalışmak için gider. Futbola çok meraklı olan Osman Çakmak o dönemde marangozhanede çalışır. Arnavut olan ustasının da desteğiyle ağabeylerinin tüm itirazlarına rağmen o dönemde süper lig takımı olan Zeytinburnu sporun seçmelerine katılır. Bu seçmeler futbol hayatına giriş bileti olur. Daha sonra Yenidoğan Güneşspor’da top koşturmaya başlayan Osman Çakmak’ın 16 yaşına geldiği sırada iki ağabeyi de askere gidince ailesine bakmak Osman Çakmak’a düşer. Ailesine ve ağabeylerine bakmak için çok para kazanması gerekince Rusya’ya gider ancak çok uzun kalamaz. Ülkeye döndükten sonra futbol hayatına kaldığı yerden devam eder. Bu sırada vatani görevini yapmak üzere askere çağırılır.

Önce Manisa Doğukışla daha sonra Şırnak’ta Besta Vadisi’nde vatani görevini komanda olarak sürdürür. Şırnak’ta bir gün yol emniyetini sağladığı sırada mayına basar sol bacağı dizden itibaren kopar. Önce Şırnak devlet hastanesi sonra Diyarbakır daha sonra da GATA’ da tedavisi devam eder. Üç ay sonra protez takılır ve yürümeye başlar.

GATA’ da yattığı sırada dönemin Genelkurmay Başkanı gazileri ziyarete gelir bu sırada sohbet etme imkanı bulan Osman Çakmak dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’a “Komutanım yine bölgeye gitmek istiyorum, ben artık iyileştim.”der. Büyükanıt ise vatana hizmetin sadece çarpışmakla olmayacağını, ampute futbol oynamasını ve milli takıma girmesini söyler.

Büyükanıt’ın bu telkinini unutmayan Osman Çakmak zaten futbol geçmişti olduğu için hiç zorlanmadan milli takıma girdi. Dün gece oynanan Türkiye- İngiltere maçında  kaptan olarak yer aldı. Şampiyonluk golünü atarak ülkemize Avrupa şampiyonluğu gururunu yaşattı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir