Geyik

Sayısal Loto Kazanmadan Zengin Olabileceğinizi Biliyor Muydunuz?

 

Haftanın 6 günü, teselli ikramiyesi gibi bir ücrete çalışarak nasıl zengin olabiliriz? Aslında cevap hepimizin bildiği şey tasarruf.

İçerik Navigasyonu

Bozuk paraları biriktirin

Kendinize bir birikim hedefi koyun. Küçük miktarlarla başlayın. Bunun için bir kavanoz ayırın ve kavanozun üzerine biriktirmek istediğiniz tutarı yazın. Para üstleri çantanızda, cüzdanınızda taşımak yerine kavanozunuzun içine atın. Siz bile nasıl biriktiğini anlamayacaksınız.

nasil-zengin-olurum.jpg

Alışverişlerinizi toptancılardan yapın

İçecek, temizlik ürünleri, kuru gıda, tuz, şeker, un gibi uzun ömürlü ürünleri toptan fiyatına satış yapan marketlerden alın. Olabildiğince fiyat karşılaştırması yapın. Ne kadar bütçenize faydası olacağını tahmin bile edemezsiniz.

Alışveriş listesi yapın

Ay başında alın kalemi, kağıdı elinize ve bütün ay ne yiyeceğinizi planlayın. Böylece hem yemek yapma alışkanlığı kazanırsınız hem de dışarıdan sipariş edeceğiniz o sağlıksız hamburgeri yememiş olursunuz. Eksiklerinizi belirleyin ve bir liste yapın. Olabildiğince abur cubur alışverişinden kaçının. Bu hem sağlığınızı hem bütçenizi koruyacaktır. Toplu olarak alışverişinizi yapın ve bunun dışındaki market alışverişlerinden kaçının.

zengin-olma-yollari.jpg

İhtiyacınız olmayan kıyafet alışverişlerinden kaçının

Hepimiz alışveriş merkezlerinde zaman geçirmeyi seviyoruz. Özellikle kış aylarında, hafta sonumuzu geçirmek için çok bir alternatifimiz olmuyor. Vitrinlere bakarken gözümüze indirim yazıları çarpıyor ve öyle bir bakmak için giriveriyoruz mağazaya. Evet sonrasında o %70 indirime giren şık bluzu çok istiyor olarak, kasada buluyoruz kendimizi. Peki hiç şu cümleyi kurdunuz mu? ”Buna gerçekten ihtiyacım var mı?”. Günümüzde kıyafet zorunlu bir ihtiyaç, peki o dolabımızda bir gün giyerim diyip aldığımız, sonrasında yüzüne bile bakılmayan gömlek?

Her alışverişinizde ”Buna gerçekten ihtiyacım var mı?” sorusunu kendinize sorun ve dürüst olun. Sırf indirimde diye ihtiyacınız olmayan bir şeyi almayın.

  1. Peki siz tasarruf yapmak hakkında ne düşünüyorsunuz?

    1. Genellikle tasarruflu bir insanımdır
    2. Tasarruf yapacak param bile yok
    3. Hep eksi bakiyede olduğum için beni ilgilendirmeyen durum
    4. Ne tasarrufu? Ver şu kredi kartını!
    13 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir